SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gabar Dağı'nda tam isabet!

Gabar Dağı'nda tam isabet!

26 Kasım 2017 Pazar - 11:05




Şırnak'ta güvenlik güçleri, PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını aralıksız sürdürürken, arama tarama faaliyetleri kapsamında





PKK’lı teröristlerin son dönemlerde, özellikle sisli ve yağmurlu havalarda, askeri birliklere ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğunun tespit edilmesi üzerine güvenlik güçleri, keşif, gözetleme ve pusu dinleme faaliyetlerine gece gündüz devam ederek, teröristlere göz açtırmıyor.

Şırnak’taki Bestler-Dereler bölgesinde, 11 gün süren ve aralarında PKK’nın üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlar gerçekleştirildi. Bestler- Dereler gibi teröristler için kritik öneme sahip bölgelerden birinin de Gabar Dağı bölgesi olduğu belirtildi. Şırnak, Siirt ile Mardin il sınırları bölümünde yer alan ve teröristlerin geçiş güzergahıyla yaşam alanı olarak kullanmayı amaçladığı Gabar Dağı’nda, Şırnak Akçay 6’ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nın emir komutasında operasyonlar, yaz kış aralıksız sürüyor.

Akçay’daki tugaya bağlı 3’üncü Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı Yağızoymak’ta görev yapan askerlerin katıldığı arama tarama faaliyetleri kapsamındaki operasyonlarda ise teröristlerin olabileceği değerlendirilen bölgeler, gece gündüz gözetlenerek, yoğun ateş altına alındı.

BİRLİKLER TEYAKKUZDA

PKK’lı teröristlerin son dönemlerde, özellikle sisli ve yağmurlu havalarda, askeri birliklere ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduklarının tespit edilmesi üzerine güvenlik güçleri, teyakkuza geçti. Sisli ve yağmurlu havalarda keşif, gözetleme ve pusu dinleme faaliyeti gerçekleştiren güvenlik güçlerinin, teröristlerin saldırı girişimlerini engellediği belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap