SON DAKİKA



Haber > Gündem > Furkan Vakfı olayı AK Parti'de içeriyi karıştırdı! Sarayı zora soktu

Furkan Vakfı olayı AK Parti'de içeriyi karıştırdı! Sarayı zora soktu

26 Mart 2022 Cumartesi - 12:30




Adana'da Furkan Vakfı mensuplarına yönelik polisin şiddeti AK Parti'de içeriyi karıştırdı. Can Ataklı bugünkü yazısında, AKP'lilerin bu olayı tabana anlatmamız zor dediğini aktardı.





Geçtiğimiz hafta pazar günü Adana Seyhan’da Furkan Vakfı mensupları, kurucu başkan Alparslan Kuytul öncülüğünde tutuklu 8 kişi için eylem yapmak istemiş emniyet güçleri ise kalabalığa sert müdahale etmişti. Görüntüler infiale neden olurken Korkusuz yazarı Can Ataklı da bugünkü yazısında Furkan Vakfı olayının sarayı zora soktuğunu belirtti.

Furkan Vakfı olayında emniyet güçlerinin takındığı tavır AKP içinde tartışmalara neden oldu. Can Ataklı ise yazısında bu duruma dikkat çekti. Ataklı, “Sanıyorum Furkancılara gereken dersin verilmesi talimatı saraydan gitti. Tabii bu kadar “Acımasızca dövün, çarşaflıları yerlerde sürükleyin” dendi mi bilemiyorum ama sanmıyorum da. Erdoğan galiba şu sıra tepkileri izliyor. Görünen o ki bu dayak olayı, pek çok AKP’li Furkancılardan nefret etse bile parti içinde tepki görüyor.” dedi.

AKP’nin kendi tabanına bu görüntüleri anlatmamız zor dediğini aktaran Can Ataklı, “Erdoğan’ın henüz konuşmaması parti içindeki bu çalkantıyı daha da artırıyor.” diye yazdı.

Can Ataklı’nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Furkancılar olayı sarayı zora sokuyor

Furkancılara yönelik polis şiddeti AKP içinde de tartışmalara neden oldu.

AKP genel başkanı biraz rahatsız biliyorsunuz bu nedenle dün grup toplantısına katılmadı.

Ben bu yazıyı yazdığım saate kadar da konuşmamıştı.

Bu nedenle Erdoğan’ın bu konudaki fikrini bilemiyoruz.

Gerçi Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Bu kadar orantısız güç kullanılmamalıydı” falan gibi sözler söyledi ama bunların geçerliliği yok, bakalım Erdoğan ne diyecek?

Sanıyorum Furkancılara gereken dersin verilmesi talimatı saraydan gitti. Tabii bu kadar “Acımasızca dövün, çarşaflıları yerlerde sürükleyin” dendi mi bilemiyorum ama sanmıyorum da.

Erdoğan galiba şu sıra tepkileri izliyor.

Görünen o ki bu dayak olayı, pek çok AKP’li Furkancılardan nefret etse bile parti içinde tepki görüyor.

AKP’liler “Tamam, bu Kuytul çok tehlikeli biri, ama sonuçta kamuoyu ilk kez çarşaflı, türbanlı kadınların yerlere yatırılarak coplandığını gördü, bunu kendi tabanımıza anlatmamız çok zor” diyor.


Erdoğan’ın henüz konuşmaması parti içindeki bu çalkantıyı daha da artırıyor.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap