SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Fırçalarımla telepati" resim sergisi

"Fırçalarımla telepati" resim sergisi

10 Mart 2017 Cuma - 09:00








Ressam Meryem Şenol Sarı'nın 19. kişisel resim sergisi Trabzon'da açıldı. Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan resim sergisini büyük bir keyifle gezdim. Sergideki resimlerin sahibi Meryem Hanım'la muhabbet etme imkânı da buldum. Resme karakalem çalışmalarıyla başlayan ve resim sanatına gönül veren Meryem Hanım'ın resimleri Doğu Karadeniz Bölgesi'nin doyumsuz doğasını ve çalışkan insanını ustaca yansıtıyor.

Kendisi küçük yaşlardan beri resimle uğraşıyor. Fakat resimle ilgili hiçbir eğitim almamış. Görüşmemizde "Ben alaylıyım. Bununla da gurur duyuyorum" diyor. Bugüne kadar İstanbul, Ankara, Samsun ve Trabzon'da 19 sergi açan Meryem Sarı'nın resim sergisinin adı da çok ilginç: "Fırçalarımla Telepati" Telepati "birinin düşündüklerini veya uzakta geçen bir olayı hiçbir bağlantı olmadan algılama, beş duyu işe karışmaksızın düşüncelerin, bu duyuların üstünde bir yolla aktarılması" anlamlarına geliyor. Aslında bu ismin altında birçok gerçek de yatıyor.

Hayatımızda telepati önemli bir yer teşkil ediyor. Trabzon Türkiye'de en çok ressam yetiştiren müstesna bir şehirdir. Meryem Şenol Sarı da değerli bir ressamımız. Bugüne kadar yurtdışında 50’ye yakın karma resim sergisine katıldı.

Meryem Şenol Sarı Hanımefendi, mütevazı ve naif bir sanatçımız. İşini doğru yapanlardan. Resim sergisini görevlilere emanet edip evine gidenlerden değil. O, resim sergisinin bizzat başında duruyor. Gelen sanatseverlerle konuşuyor; onlara resimleriyle ilgili açıklayıcı bilgiler veriyor. Ben bu tavrı çok önemsiyorum. Çünkü sanatçı halkın içinde oldukça değer kazanır. Halktan koparak fildişi kulelerde oturanlar gerçek sanatkâr olamazlar.

Tılsım Uluslararası Sanat Derneği'nin kurucularından olan Meryem Hanım kendisini resim sanatına adeta adamış. Aynı zamanda Birleşmiş Ressamlar Kulübü'nün Trabzon Temsilciliğini yürütüyor. O, kendi atölyesinde ürettikleriyle adını yarınlara gururla taşıyor. Resim onu hayata bağlıyor. İşini büyük bir keyifle ve özveriyle yapıyor. 


Günümüzde psikologdan psikologa dolaşanlar böyle bir uğraş edinseler, bir şeyler üretseler psikolojik bunalımlar yaşamayacaklar.

Resim de bu uğraşlardan biri. Hayata tutunmanın bir başka yolu. 03 Mart 2017 tarihinde Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan sergide birbirinden güzel 58 resim yer alıyor. 08 Mart Kadınlar Günü anısına açılan sergiyi herkesin gezmesini öneririm. Unutmayın sanat hayata bağlar bizi...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap