SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fransa Cumhurbaşkanı Macron, kabinede değişikliğe gitti

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, kabinede değişikliğe gitti

04 Temmuz 2022 Pazartesi - 16:41




Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, genel seçimlerin ardından kabinede değişikliğe giderek adı tecavüz iddialarına karışan Yaşlılar, Engelliler ve Sosyal Dayanışmadan Sorumlu Bakan olarak görev yapan Damien Abad’ı görevden alarak yerine Fransız Kızılhaç Müdürü Jean-Christophe Combe'yi getirdi.





Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, genel seçimlerin ardından bakanlar kurulunda değişikliğe gitti. Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ve Dışişleri Bakanı Catherine Colonna görevine devam ederken, Macron, adı tecavüz iddialarına karışan Yaşlılar, Engelliler ve Sosyal Dayanışmadan Sorumlu Bakan olarak görev yapan Damien Abad'ın görevden alınması yönündeki baskılara daha fazla dayanamadı.

Görevden alınan Abad'ın yerine Fransız Kızılhaç Müdürü Jean-Christophe Combe getirildi. Avrupa Bakanlığı görevine Francois Hollande döneminde ekonomi alanında danışmanlık yapan Laurence Boone getirildi. Brigitte Bourguignon yerine François Braun Sağlık Bakanı olarak görevlendirilirken, eski Başbakan Edouard Philippe'ye yakınlığı ile tanınan Christophe Bechu Çevre Bakanlığı görevine getirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap