SON DAKİKA



Haber > Gündem > Frankfurt karıştı

Frankfurt karıştı

19 Mart 2015 Perşembe - 09:29




Frankfurt’taki Avrupa Merkez Bankası'nın bina açılışı sırasında düzenlenen protesto gösterileri sırasında çıkan olaylarda 91'i güvenlik görevlisi, 290





Kapitalizm karşıtı Blockupy hareketinin çağırısıyla toplanan yaklaşık 10 bin kişi, Avrupa Merkez Bankası'nın Frankfurt'ta açılan yeni merkezini protesto etti. Gösteriler sırasında bazı gruplar polis araçlarını ateşe verip bazı caddelerde lastiklerden oluşturdukları barikatı yakarken, çok sayıda kamu binasıyla bankalar da hasar gördü. Polis göstericileri dağıtmak için tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve copla müdahale etti. Polis yetkililerinden alınan bilgiye göre, olaylar sırasında 91'i güvenlik görevlisi yaklaşık 290 kişi yaralandı, 350 dolayında gösterici de gözaltına alındı.

Gösteriler ve çatışmalar nedeniyle Frankfurt şehri savaş alanına dönerken, gün boyunca ulaşımda aksamalar yaşandı, çok sayıda iş merkezi kepenk açamadı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap