SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fındık üreticilerinden fındık fiyatı tepkisi

Fındık üreticilerinden fındık fiyatı tepkisi

14 Ağustos 2012 Salı - 15:06




Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Albayrak, fındıkta istikrardan bahsedildiğini ancak üreticinin adeta sömürü





Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen Albayrak, son günlerde, yerel basında fındıkla ilgili çıkan haberlere göndermede bulunarak “Fındık tedarikçileri bilgi kirliliği oluşturarak fındık fiyatlarını düşürmeye çalışıyor. Fısıltı gazetelerinde bu yıki fındık fiyatlarının 4 TL olacağından bahsediliyor. Fiskobirlik devre dışı kaldığından beri tedarikçiler fındık piyasasında at koşturmaya devam ediyor. Fındıkta ayak oyunları ile fiyat düşürenler, bu yıl jüt çuval ve kurutma oyunları ile üreticinin gözünü boyayamaktadırlar. Üretici çuvalını da alır fındığını da kurutur” dedi. Avrupa’daki randımansız fındık fiyatlarının ülkemize göre daha pahalı olduğuna dikkat çeken Albayrak “Fındık fiyatlarından bahsederken Avrupa üretici fiyatlarından da utanmayacaksın. Avrupa’da bir kilo fındığı üretici 9 Avro’ya satarken, bizde 4.70 TL’ye rekor fiyat diyeceksin. Avrupa fındık kalitesi, Türk fındık kalitesinden yüzde 50 geri olmasına karşın, neden bizden 5-6 kat daha yüksek fiyata satabiliyor? Sebepleri niçin açıklanmıyor? Aradaki korkunç farkı kimler cebine indiriyor? Ağlayanın ürünü, gülene hayır etmeyecektir. Üreticiye sesleniyoruz, fındığını emanete verme. Kendine ve üretici kardeşlerine kötülük etme, fiyatların düşmesine sebep olma. Fındığ hemen pazara indirme. Fındığın kilo maliyeti 5 TL olduğuna göre rekolteyi fazla göstererek, üretici maliyetlerinin altında fiyat açıklamak insanlık suçudur” ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap