SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fiyat artışı, Tanzim satışı... Derken 23 markete s

Fiyat artışı, Tanzim satışı... Derken 23 markete s

05 Mart 2019 Salı - 10:42




Marketlerdeki fahiş fiyatlara inat tanzim satış uygulamasının hayata geçirildiği son süreçte Rekabet Kurumu önemli zincir marketlerle ilgili soruşturm





ÇOK KONUŞULAN KARAR

Türkiye’de tanzim satışlar hızla yayılırken, Rekabet Kurumu’ndan flaş bir hamle geldi. Rekabet Kurumu’nun yaptığı toplantının ardından, Türkiye’nin önemli marketlerinin de aralarında bulunduğu 23 zincir market hakkında fiyatlarda rekabet karşıtı davranışlar içerisinde bulunup bulunmadıkları ile ilgili soruşturma başlatıldı.

MERAKLA BEKLENİYOR

Kurumdan yapılan açıklamada, “Perakende gıda ticareti ile iştigal eden zincir marketlerin su ile yaş meyve ve sebzelerin perakende satış fiyatlarını belirlerken rekabet karşıtı davranışlar içerisinde bulunup bulunmadıklarının tespiti amacıyla 23 zincir market hakkında soruşturma başlatılmıştır” denildi. Kararın sonucu merakla bekleniyor.

İŞTE O MARKETLER


Yeni Mağazacılık A.Ş., BİM Birleşik Mağazalar A.Ş., Şok Marketler A.Ş., Migros Tic. A.Ş., Hakmar Gıda Tur. A.Ş., UCZ Mağazacılık A.Ş., Carrefoursa Carrefour A.Ş, Makro A.Ş., Adese AVM A.Ş., Özen Alışveriş Hizmetleri A.Ş., Yunus Marketler A.Ş., Yeni Çağdaş İhtiyaç ve Gıda Maddeleri İnş. Tic. Ltd. Şti., Mopaş Marketcilik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ersan Alışveriş Hizmetleri ve Gıda San. Tic. A.Ş., Altunbilekler Ticaret ve Sanayi A.Ş., Soykan Tük. Mal. Paz. San. Tic. A.Ş., Başgimpa Başdurak Gıda İht. Mad. Tic. ve San. Ltd. Şti., Gimsa İnşaat Sanayi Ticaret Turizm İthalat İhracat Ltd. Şti., Çağrı Gıda Temizlik Maddeleri A.Ş., Bildirici Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Turgut Seyhan ve Kardeşleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti., Şafak Gıda ve Dayanıklı Tüketim Maddeleri, Metro Grosmarket Bakırköy Alışveriş Hizmetler Tic. Ltd. Şti.

Haber: Furkan YİĞİT

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap