SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fındık işçilerinin çocuklarına eğitim! 'Binlerce kişiye ulaşıyoruz'

Fındık işçilerinin çocuklarına eğitim! 'Binlerce kişiye ulaşıyoruz'

24 Ağustos 2023 Perşembe - 12:07




Düzce'de görevli öğretmenler tarafından, başka illerden kente fındık toplamak için gelen mevsimlik işçilerin küçük yaştaki çocuklarına ‘Tarla değil, okul’ projesi kapsamında çeşitli eğitimler verildi.





Fındık yetiştirilen illerden Düzce'ye her yıl ülkenin dört bir yanından mevsimlik fındık işçileri geliyor. Çilimli ilçesinde bulunan İbrahim Hoşver İlkokulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Eyüp Polat ve Türkçe öğretmeni Samet Kayahan öncülüğünde öğretmenler tarafından, fındık işçilerinin küçük yaştaki çocuklarının verimli vakit geçirebilmesi için bir proje geliştirdi. 'Tarla değil, okul' projesi kapsamında çoğunluğunu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelenlerin oluşturduğu çocuklara ilgi alanlarına göre eğitimler veriliyor. Verilen eğitimlerle çocukların kendini geliştirmesi ve keyifli vakit geçirmesi sağlanıyor. Genç Hayat Vakfı'nın da destek verdiği proje kapsamında, tarlaya götürülen çocukların aileleri ikna edilerek okulda müzik, spor ve sosyal dersler veriliyor.

MELODİKA VE KALİMBA ÇALMAYI ÖĞRENDİLER

Bu kapsamda öğretmenler tarafından çocuklara melodika ve kalimba müzik aletleri eğitimi verildi. Çocuklar kısa sürede enstrümanları çalmayı öğrenerek şarkılar seslendirdi.

Çocukların yeteneklerini gördükçe mutlu olduklarını söyleyen sınıf öğretmeni Eyüp Polat, “Mevsimlik Çocuk işçiliğinin önlenmesi için bir çalışma başlatıldı. Biz de Milli Eğitim olarak çalışmaya destek oluyoruz. Sahadaki koordinatör arkadaşlar çocukları tarlalarda değil, okullarda görmek istediklerini söylüyorlar. Biz de okullarda çocukları yeteneklerine göre ayırarak müziğe ilgisi olanlara enstrüman çalmayı öğretiyoruz, spora ilgisi olanlarla ilgilendiği branşlarda ilerliyoruz. Çocukların bu işten daha fazla mutlu olduklarını gördükçe biz de motive oluyoruz. Burada bu şekilde faaliyetler yürütülüyor. Binlerce çocuğa ulaşıyoruz. Çocukların büyüdüğünü gördükçe biz de mutlu oluyoruz. Rahmetli valimiz Recep Yazıcıoğlu’nun sevdiğim bir sözü vardır ‘Taşrada yetenek vardır. Fakat konsolide edilememiştir’ der. Bunun bir örneğini biz burada görüyoruz. Taşradaki yetenek ortada, sadece konsolide edilmeye, yönlendirilmeye ihtiyaçları var. Biz burada 3 hafta gibi kısa bir sürede ciddi mesafeler katettik. Bunun eğitim ve öğretim hayatının tamamına yansıdığında ortaya çıkacak sonuçları sizler de tahmin edebilirsiniz. Bizlere böyle bir çalışmanın paydaşı olur musunuz diye soruyorlar. Bizler de bu çalışmanın bir parçası olmaktan gurur duyacağımızı söyledik. Hepimiz bir çatı altında burada öğrencilerimizin eğitimlerine katılıyoruz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap