SON DAKİKA



Haber > Gündem > Financial Times'tan Erdoğan yorumu: Azalan popülaritesini açıklıyor

Financial Times'tan Erdoğan yorumu: Azalan popülaritesini açıklıyor

04 Kasım 2021 Perşembe - 19:27




Financial Times'ta yayınlanan Türkiye'deki güncel enflasyon verilerinin değerlendirildiği yazıda "Enflasyon Erdoğan'ın kaderini belirleyecek" ifadeleri kullanıldı.





Türkiye İstatistik Kurumu'nun ( TÜİK) enflasyonla ilgili verilerin doğruluğu tartışılmaya devam ederken, Financial Times'ta bu konu hakkında bir analiz dikkat çekti. Erdoğan'ın 'enflasyon tedavisi' olarak gördüğü faiz indirimiyle ilgili olarak " Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası yöneticilerini faiz indirimine zorlaması Tüketici Fiyat Endeksi'ni gerçeklikten koparıyor" ifadeleri kullanıldı.

Financial Times yazarı Richard Cragg, 'Mektup: Enflasyon Erdoğan'ın kaderini belirleyecek' başlığı ile verdiği yazısında, "Planlarınız gerçekten de ticaret, imalat ve hizmetlerde reel ücretlerin sağlıklı bir şekilde arttığını gösteriyor" ironisine yer verdi.

Yazısını ENAG verilerine dayandıran Richard Cragg, enflasyonun resmi olarak açıklanan yüzde 20'den ziyade, yüzde 30'larda olduğunu belirterek, "Enflasyon oranları ve artan ücretler Cumhurbaşkanının azalan popülaritesini açıklıyor" şeklinde yorumladı.

TÜİK'E GÖRE ENFLASYON YÜZDE 20'YE DAYANDI

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre ekim ayında tüketici fiyat endeksi önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19.89 arttı.


Aylık bazda artış yüzde 2.39 olarak kaydedildi. Ekimde üretici enflasyonu ise yıllık yüzde 46.31 oldu. Böylelikle yıllık üretici enflasyonunda Haziran 2002'den bu yana en yüksek seviye izlendi.

Rakamlar tüketici ve üretici enflasyonu arasındaki makasın da rekor seviyeye yükseldiğini gösterdi.

ENAG'IN VERİLERİNDE DURUM DAHA KÖTÜ

Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) aynı döneme ilişkin verilerinde ise enflasyon aylık bazda yüzde 6.90 artarken, yıllık bazda yüzde 49.87 oldu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap