SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fidan-Blinken ilk kez görüştü

Fidan-Blinken ilk kez görüştü

22 Haziran 2023 Perşembe - 10:14




Ukrayna İyileştirme Konferansı’na katılmak üzere İngiltere’nin başkenti Londra’ya giden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, burada ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir görüşme gerçekleştirdi. Söz konusu görüşme, Fidan ile Blinken arasındaki ilk yüz yüze görüşme oldu.





Independent Türkçe’nin aktardığına göre, görüşme öncesi açıklama yapan Bakan Fidan, Ukrayna’ya verilen desteği göstermek amacıyla Londra’da bulunduğunu, Blinken ile yapacakları görüşmede ikili meseleleri de ele alacaklarını bildirdi. Fidan, “Her konuda aynı fikirde olmayabiliriz ancak NATO ve diğer platformlardaki uzun süreli müttefikliğimiz bizi birlikte çalışmaya devam etmeye zorluyor” ifadesini kullandı. “Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması’nın” kurulduğunu hatırlatan Fidan, “Mekanizmanın amacı, çözüm bekleyen konuları ele almak ve iş birliğimizi daha da derinleştirmek için fırsatları araştırmaktır. Bu nedenle, Bakan Blinken’la birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum” dedi.

Antony Blinken de, ülkesi ve Türkiye’nin, en temel konularda birlikte yaptığı çok şeyin olduğunun altını çizerek, “Konuşacak çok şeyimiz var. Elbette yaklaşan NATO zirvesi, İsveç’in katılım süreci, savunma iş birliğimiz, enerji ve ekonomik iş birliği dahil bir dizi konuda ilerleme kaydedilmesi hakkında konuşacağız” değerlendirmesini yaptı. Blinken, daha sonra yaptığı açıklamada, Fidan ile yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Türkiye değerli bir NATO müttefiki ve ortaktır” dedi. 

Bakan Hakan Fidan, Blinken’in yanı sıra Fransız mevkidaşı Catherine Colonna, İngiliz mevkidaşı James Cleverly, Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba, Hırvat mevkidaşı Gordan Grliç Radman, Danimarkalı mevkidaşı Lars Lkke Rasmussen, İtalyan mevkidaşı Antonio Tajani, Alman mevkidaş? Annalena Baerbock ve Avusturyal? mevkida?? Alexander Schallenberg ile de y?z y?ze g?r??melerde bulundu.ı Annalena Baerbock ve Avusturyalı mevkidaşı Alexander Schallenberg ile de yüz yüze görüşmelerde bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap