SON DAKİKA



Haber > Gündem > FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına operasyon

FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına operasyon

23 Eylül 2019 Pazartesi - 14:15




Kilis merkezli 12 il ve KKTC'de terör örgütü FETÖ/PDY'nin "askeri mahrem yapılanmasına" yönelik soruşturma kapsamında 24 şüpheli yakalandı.





Kilis merkezli 12 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde  (KKTC) Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "askeri  mahrem yapılanmasına" yönelik operasyonda 24 zanlı gözaltına alındı.  Kilis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'nin askeri mahrem  yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 7'si muvazzaf asker 24 şüpheli  hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi  ekiplerince, şüphelilerin yakalanması için Kilis merkezli 12 il ve KKTC'de 24  adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 7'si muvazzaf asker 24 zanlı gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.
 
2 yüzbaşı tutuklandı



 
Edirne'de ankesörlü telefondan çok sayıda ardışık olarak  arandıkları belirlenen 2 yüzbaşı tutuklandı. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, örgütün TSK'deki  "askeri mahrem yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında, sabit telefonlardan  ardışık olarak arandıkları tespit edilen yüzbaşı B.T ve C.D. gözaltına alındı. Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadesi  alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından Edirne Adliyesine getirildi. B.T ve C.D. savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları  mahkemece tutuklandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap