SON DAKİKA



Haber > Gündem > FETÖ'cülere büyük darbe

FETÖ'cülere büyük darbe

27 Ekim 2016 Perşembe - 09:30




FETÖ'den hakkında dava açılan ve duyuruya rağmen belli bir sürede Türkiye’ye dönmeyen vatandaşlıktan çıkarılacak.





Hükûmetin son bir haftadır üzerinde çalıştığı yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelede önemli adımların atılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan son Bakanlar Kurulu'nda da gündeme gelen yeni çıkarılacak KHK’da, FETÖ ile mücadelede vatandaşlıktan çıkarma ve duruşmalar da davanın sulandırılmaması için avukat sınırlaması düşünülüyor..

FETÖ'NÜN AVUKAT OYUNUNA SINIRLAMA

Hükûmet, FETÖ’den yargılanacaklara avukat sınırlaması getirmeye hazırlanıyor. Duruşmaların sulandırılması amacıyla her sanığa 30-40 avukat görevlendirmeye hazırlanan FETÖ’cülerin bu girişiminin engellenmesi için her sanığın sınırlı sayıda avukatla temsil edilmesine yönelik düzenleme yapılacak. Ergenekon davasının Silivri’deki duruşmalarında da salona sığmadıkları gerekçesiyle avukat sınırlaması getirilmişti.

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILACAK


Çıkarılacak yeni KHK’da kaçak FETÖ’cülerin Türk vatandaşlığından çıkarılmasına ilişkin bir adım atılması da gündemde. Hükûmet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, haklarında soruşturma bulunan veya dava açılanlarla ilgili yapılan duyuruya rağmen belli bir sürede Türkiye’ye dönmeyenler Türk vatandaşlığından çıkarılacak. Bu durumda kaçak FETÖ’cüler başta olmak üzere, diğer terör örgütlerine mensup çok sayıda kişinin de Türk vatandaşlığından çıkarılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz günlerde, firari FETÖ’cülerin Türk vatandaşlığından çıkarılacağı mesajını vererek, “Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, şimdi kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar. Artık onlar bu milletin vatandaşı olarak anılmayacaklar” ifadesini kullanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap