SON DAKİKA



Haber > Gündem > FETÖ operasyonu: 10 gözaltı

FETÖ operasyonu: 10 gözaltı

12 Kasım 2018 Pazartesi - 13:40




Operasyonda, muvazzaf askerler ve askerlerle infaz koruma memurlarından sorumlu 'mahrem imamları'nın da aralarında olduğu 10 zanlı yakalandı





Ağrı merkezli 10 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel  Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında muvazzaf  askerler ile askerlerden ve infaz koruma memurlarından sorumlu "mahrem  imamları"nın bulunduğu 10 zanlı gözaltına alındı.
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında,  örgütün "mahrem askeri yapılanması" içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit  edilen ve "mahrem imamlar" tarafından ankesörlü telefonlardan örgütsel amaçlı  arandıkları tespit edilen muvazzaf askerler ile bu askerler ve infaz koruma  memurlarından sorumlu mahrem imamların bulunduğu 11 zanlıya yönelik gözaltı  kararı verildi.
 
Karar üzerine Ağrı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla  Mücadele Şubesi koordinesinde Ağrı merkezli 10 ilde, 1 üsteğmen, 1 teğmen, 4  astsubay, 2jandarma uzman çavuş, askerlik şubesinde çalışan 1 memur, 1 asker  mahrem imamı ve 1 infaz koruma memuru mahrem imamının yakalanması için eş zamanlı  operasyon yapıldı.
 
Operasyonda, 10 zanlının gözaltına alındığı belirtilirken, firari bir  zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
 
Gözaltına alınan zanlıların, işlemlerinin yapılması amacıyla Ağrı İl  Emniyet Müdürlüğüne getirileceği öğrenildi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap