SON DAKİKA



Haber > Gündem > FETÖ evinden servet çıktı

FETÖ evinden servet çıktı

05 Eylül 2016 Pazartesi - 15:42




İstanbul Polisi’nin, 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası FETÖ’ye yönelik düzenlediği bir operasyonda, 31 şüpheli gözaltın alındı. Şüphelilerden bazılar





İstanbul Emniyeti'ne bağlı ekipler, 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik çok sayıda operasyon düzenledi. İlçe ve şube ekiplerinin operasyonunda düzenlenen baskınlarda, 5 binin üzerinde şüpheli gözaltına alındı. FETÖ'nün örgüt evlerine de operasyonlar düzenlenirken, Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı bir çalışma dikkat çekti. FETÖ/PDY terör örgütünün sivil ayağına yönelik düzenelenen operasyonda 31 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, 2 tabanca FETÖ/PDY yapılanmasının elebaşı Fethullah Gülen'e ait bin 500 adet kitap, 24 CD, çok sayıda bilgisayar, laptop, telefon ve dijital malzeme ele geçirildi. Ayrıca evlerdeki aramalarda, örgüte himmet edildiği öne sürülen 435 bin lira, 99 bin 200 dolar ve 7 yüz Euro paraya da el konuldu. Ele geçirilen 731 bin 800 lira değerinde para, Merkez Bankası'na teslim edildi. Operasyonda gözaltına alınan 31 şüpheliden 30'u emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 14'ü tutuklanırken, 11'i hakkında “adli kontrol” uygulandı; 5 şüpheli ise mahkemece serbest bırakıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap