SON DAKİKA



Haber > Gündem > FETÖ elebaşısının avukatı yakalandı!

FETÖ elebaşısının avukatı yakalandı!

22 Şubat 2017 Çarşamba - 09:46




Fetullah Gülen'in 21 yıldır en yakınında olan ve baş avukatlığını da yapan Orhan Erdemli, terörle mücadele ekipleri tarafından yakalandı.





Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in baş avukatı Orhan Erdemli yakayı ele verdi. Erdemli'nin 17-25 Aralık'ın ardından yurt dışına kaçmadığı ve Türkiye'de kaldığı öğrenilmişti. Hatta Erdemli'nin geçtiğimiz günlerde 29 sayfalık dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndererek önemli itiraflarda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

İSTANBUL'DA YAKALANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve her yerde aranan Orhan Erdemli İstanbul'da gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen Erdemli, sorguya alındı.

ORHAN ERDEMLİ NELER ANLATMIŞTI?


Gülen'in 21 yıllık baş avukatı Orhan Erdemli, tutuklu gazeteci Ahmet Şık’ın ‘İmamın Ordusu’ isimli bir kitap yazdığından FETÖ’nün önceden haberdar olduğunu ve gizli toplantılar yapılarak dönemin özel yetkili savcısı Zekeriya Öz’ün talimatıyla kitap taslağının polis zoruyla toplatıldığını itiraf etmişti.

FETÖ'NÜN MUHABİRLERİ BENİ ERGENEKONCU İLAN ETTİ

Biz şike dosyası denilen davada Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın avukatlığını üstlenmiştik. Biz vekil olarak televizyon ve gazeteye gittikçe orada görüştüğümüz muhabirler bizi Mecnun Otyakmaz’ın avukatlığını aldığımız için kınıyorlardı. Şike davasının ilk duruşması Silivri’de yapıldı. Orada Zaman gazetesinden 4 bay, 1 bayan (Büşra Erdal) bir de Cihan Haber Ajansı’ndan Nuri İmre vardı. Bu kişiler bana, ‘Bu davada sizin ne işiniz var. Mecnun davanın kilit adamı. Bu adamın vekaletini bırakın’ şeklinde sözler söyledi. Biz, ‘Maçı kasetten izledik, dosyayı okuduk, Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike yok’ deyince ‘Emniyet’ten daha mı iyi biliyorsunuz, adamlar 1 yıl çalışmışlar, onlar bilmiyor da 2 günde siz mi gerçeği keşfetiniz’ şeklinde sözlerle tepki veriyorlardı. Bu kişiler arkamdan ‘Orhan Erdemli Ergenekoncu olmuş’ diye bir söz söylemiş. Bunu Büşra Erdal anlatmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap