SON DAKİKA



Haber > Gündem > Festival yapmasınlar, işlerine baksınlar

Festival yapmasınlar, işlerine baksınlar

27 Haziran 2015 Cumartesi - 16:51




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehirler şebekelerindeki su kayıplarının had safhaya ulaştığını söyleyerek Belediyelere seslendi, Festival fa





Suyunun yüzde 40-50’si kayıplara uğrarken, kalkıp da başka maksatla bu paraları kullanmak, son derece yanlıştır. Su kayıp en fazla yüzde 30’a indirmek mecburiyetindeyiz. Bunu indirmeyenler hakkında gerekli yasal işlem yapılacak" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Üsküdar Altunizade’de bulunan DSİ 14. Bölge Müdürlüğü’nde Su ve Taşkın Değerlendirme toplantısı düzenledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Eroğlu, bakanlığın 2003 yılından bu yana toplam 91 milyar lira yatırım yaptığını söyledi.Eroğlu, “91 milyar TL. Gerçekten bu çok büyük bir yatırım. Zaten su kaynaklarının daha etkin değerlendirilmesi gayesi ile 2003 yılından itibaren asırlık bir takım yatırımları gerçekleştirdik. Ve bunun sayesinde DSİ Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından birisi, köklü bir kurum. Şuana kadar 278 baraj ve hidroelektrik santral, 259 büyük gölet, 320 dev sulama tesisi, 85 içme suyu temin tesisi yaptık. Ayrıca 9 tane atık su arıtma tesisinin inşaatını tamamladık” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap