SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fener alayında Türk bayrağı yaktılar

Fener alayında Türk bayrağı yaktılar

24 Nisan 2016 Pazar - 14:37




Ermenistan'ın Başkenti Erivan'da cumartesi gecesi yapılan fener alayına katılanlar, Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını ateşe verdi.





Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüşte Türk ve Azerbaycan bayrakların yakılması, kalabalık tarafından ıslıklar ve alkışlarla karşılandı.

İLK KEZ AZERİ BAYRAĞI YAKTILAR

Euronews'in haberine göre, yerel halk her yıl yapılan bu yürüyüşte ilk defa Azerbaycan bayrağının yakıldığını aktarıyor. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı yürüyüş, her yıl yapılıyor.

İSTEDİKLERİ DESTEĞİ BULAMADILAR

24 Nisan 1915'in 'soykırım' olarak tanınmasını isteyen Ermenistan, bu yıl da dünya çapında beklediği desteği bulamadı. Türkiye ise konuyla ilgili duruşunu ise şimdiye kadar devletin en üst kademesinden dile getirdi. Olaylarla ilgili kararı tarihçilerin vermesini isteyen Ankara, devlet arşivlerinin oluşturulacak bir tarih komisyonuna sonuna kadar açık olduğunu belirtiyor.


GEORGE CLOONEY DE ORADAYDI

Öte yandan ABD'li aktör George Clooney de, 1915 Olayları'nın 101'inci yıldönümü çerçevesinde Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenen anma törenlerine katıldı. ABD'li aktör, 1915 Olayları'nın "Ermenistan ve dünya tarihinin bir parçası olduğunu" söyledi. Clooney, "Bu sadece bir ulusun acısı değil" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap