SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fena yağmur geliyor günlerce sürecek! Meteoroloji alarm verdi

Fena yağmur geliyor günlerce sürecek! Meteoroloji alarm verdi

18 Nisan 2022 Pazartesi - 11:58




Sıcak geçen günlerin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü alarm verecek haftalık hava durumu raporunu yayınlandı. Yeni haftada fena yağmur gelirken sel ve su baskını uyarıları peş peşe geldi.





Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya başta olmak üzere Marmara’da ve Kuzey Ege’de sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli yağış ve rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunma uyarısında bulundu. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda 18 Nisan 2022 sabah 09.00 saatleri sırasında etkili olacak yağış konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı.

Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Nevşehir, Niğde, Kayseri, Sivas, Samsun, Artvin, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Rize’nin iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

SICAKLIK

Sıcaklığın Marmara ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında 3 ila 5 derece azalacağı, İç Anadolu ve Doğu Karadeniz kıyılarında 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Yağışların; bugün Marmara’nın batısı ile İzmir, yarın sabah saatlerinde, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

RÜZGAR

Rüzgarın; Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI: Yağışların Pazartesi Marmara’nın batısı ile İzmir, Salı günü sabah saatlerinde Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç ve batı kesimlerde yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. 

GÖRÜŞ AZALACKA: Marmara ve Ege’ye Ege'ye 'Afrika üzerinden' toz taşınımı uyarısı gelirken Eskişehir, Bursa, Kütahya, Bilecik’te yaşayan vatandaşların da dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, çamur şeklinde yağış gibi olumsuzlukların meydana gelebileceği belirtildi. 

ÇAMUR YAĞACAK: İstanbul’da hava durumunu merak eden vatandaşlar İstanbul’da hava durumu araması yaptı. Meteoroloji uzmanları “İstanbul'daki yağış tozu çamur halinde yere indirecek” açıklamasını yaptı.

SARI ALARM: Adıyaman, Amasya, Ankara, Artvin, Balıkesir, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kırşehir, Manisa, Kahramanmaraş, Muş, Nevşehir, Rize, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van, Aksaray, Kırıkkale, Kilis, Osmaniye

İŞTE İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

TURUNCU ALARM: Konya, Niğde, Şanlıurfa, Yozgat, Karaman, Batman, Şırnak, Siirt, Mardin, Ordu, Kayseri, Diyarbakır, Bitlis, 
SARI ALARM?: havada "potansiyel tehlike durumu"na işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.

TURUNCU ALARM?: havayla ilgili "tehlikeli durum"larda kullanılıyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap