SON DAKİKA



Haber > Gündem > Felaket İstemiyoruz

Felaket İstemiyoruz

08 Eylül 2012 Cumartesi - 12:50




Trabzon un Beşikdüzü ilçesinde üstü kapalı derelerin açılması ve diğer derelerinde ıslah edilmesi amacıyla DSİ tarafından başlatılan çalışmalar sürüyo





TRABZON - İlçe merkezinden gecen Takazlı ve Dümen Derelerinin birleştiği güzergah üzerinde yapılan incelemenin ardından bir değerlendirmede bulunan DSİ Trabzon İl Müdürü Mustafa Gayretli yapılan çalışmaların amacının şehir içerisindeki kapalı kesitleri açmak olduğunu söyledi. Gayretli; “Bu sayede değişik yörelerde yaşanan felaketlerin burada yaşanmamasını sağlamak istiyoruz. Ancak yapılaşma çok yoğun. Mevcut kesitler çok dar. Bizim koyacağımız kesitler daha büyük olacak. Daha fazla su taşıması lazım ki, sıkıntıyı aşalım. Buraların üstünü açacağız. Çünkü gerektiği zaman bir tıkanma olduğunda bu tıkanmaya müdahale edilebilsin. Şehir yapısında sıkıntılar var. Belediyenin gücü bu binaları yeniden yıkıp yapmaya müsait değil. Maalesef zamanın da buralar yapılmış, şimdi nasıl düzeltiriz? nasıl kurtarırız? diye uğraşıyoruz. Zamanında yapılan hataların sıkıntılarını çekiyoruz. Şuanda burada yapabileceğimiz neler var ona bakıyoruz. Şehir dışındaki açık yerleri yaptık. Şimdi şehir içine sıra geldi. Projeler yapıldı. Şimdi bu projeler uygulanabilir mi? Onun için buradayız”dedi. Giresun, bizim için ders oldu Çalışmanın yapılabilmesi için uzun süredir uğraş veren Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ise; “2009 yılında Giresun’da yaşanan sel felaketinden sonra Beşikdüzü’nde durumun incelenebilmesi için sayın müdürümü ve ilgili arkadaşları ilçemize davet etmiştik. Yapılan incelemelerde Beşikdüzü’nde çok tehlikeli bir durum olduğunu tespit ettiler. Bundan sonra ilçemizdeki bütün dereler programı alındı. Şuanda da inşaatlar başladı. Bunun için sayın müdürüme ve emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. Biz ilçemizde bir felaket yaşamak istemiyoruz. Onun için iş işten geçmeden gerekli girişimleri yaparak önlem alınmasını talep ettik. Proje Çamlık, Kurbağalıdere, Değirmendere, Çavuşlu, Tümen ve Takazlı derelerinin birleştiği güzergahları kapsıyor. Gerekli çalışmaları yaparak, ilçemizi sel felaketlerine karşı koruma altına alacağız” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap