SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fehmi Koru: Erdoğan yolsuzluğun varlığını itiraf etti

Fehmi Koru: Erdoğan yolsuzluğun varlığını itiraf etti

10 Ekim 2022 Pazartesi - 10:11




Fehmi Koru, Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları değerlendirerek "20 yıldır iktidarda olduğu ülkede yolsuzluğun varlığını itiraf etti" dedi.





Fehmi Koru, kendi blog sitesinde yazdığı yazısında dikkat çeken bir yorumda bulundu. Erdoğan'ın "Yolsuzluğun olmadığı, yoksulluğun olamayacağı Türkiye’yi biz yaparız; şu an itibarıyla da onun hazırlığı içindeyiz" yaptığı açıklamasını değerlendiren Koru, " AK Parti 20 yıldır iktidarda. Beklenmeden gelen itiraf" diyerek şöyle devam etti:

" Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, cumhurbaşkanı olarak başında bulunduğu ülkede yolsuzluk ve yoksulluğun varlığını kabullendiğini..."

"Parti kurulmuş ve iktidara yürürken, Tayyip Erdoğan ve kurucu arkadaşları, ‘3 Y’ adını verdikleri yanlışlıklarla -yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar ile- mücadele edeceklerini seçim kampanyalarında ısrarla kullanmışlardı." diye yazan Fehmi Koru, şu ifadeleri kullandı:

"O dönemde, seçimi kazanıp iktidara gelmeye hazırlandıkları ülkede, kitleler, ‘yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar’ ile mücadele edecek bir siyasi kadro bekleyişi içerisindeydiler.

Kampanya o bekleyişe cevap vermekteydi.

Aradan koskoca bir 20 yıl geçmiş, AK Parti’nin lideri şimdi de Tayyip Erdoğan ve gençlerin önünde o üç konudan ikisinin -yoksulluk ve yolsuzluğun- halen varlığını ülkede sürdürdüğü itiraf ediliyor…

"Şu an itibariyle" onlarla mücadeleye hazırlanıyorlarmış…

Üçüncü konu olan "Y" -yasaklar- ne durumda?

An itibariyle o da gündemde varlığını koruyor.

Gün geçmiyor ki, AK Partili il-ilçe belediyelerinin birinden, her yıl yapılmasına alışılmış festivallerin veya çeşitli örgütlerin davetiyle verilmek istenen konserlerin iptal edildiği haberi gelmesin…

Daha önemlisi de, Meclis’e AK Parti tarafından sunulmuş ve sunulduğu haliyle yasalaşırsa haberler ve yorumların anayasada öngörüldüğü serbestlik içerisinde insanlara ulaşmasını engelleyecek bir tasarının varlığı…

‘Dezenformasyon yasası’ adıyla reklamı yapılan, ancak meslek örgütlerinin ‘sansür yasası’ saydığı düzenleme ile ülkeye ‘yeni yasaklar’ gelmiş olacak.

Şunu bilelim: Yasa tasarıdaki haliyle daha önceleri olsaydı bir yıl içerisinde kamuoyunun bilgisi dahiline girmiş pek çok olaydan habersiz kalınacaktı.

Yolsuzluk ve yoksullukla ilgili haberlerden…

İyi mi olacaktı? Yasa çıkıyor, sonrasında o tür haberler hakkında malumat sahibi olmayacak hale gelmemiz iyi bir şey mi?

Ne dersiniz, iyi mi?"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap