SON DAKİKA



Haber > Gündem > FED toplantısı ne zaman yapılacak? Gözler FED faiz kararında

FED toplantısı ne zaman yapılacak? Gözler FED faiz kararında

01 Kasım 2021 Pazartesi - 11:29




Fed faiz kararı ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. ABD Merkez Bankası (Fed) bu kasım ve aralık ayında yaptığı toplantıların ardından bu yılın toplantılarını tamamlayacak. Fed Başkanı Jerome Powell, bankanın varlık alımlarını azaltmaya başlama yolunda olduğunu, yüksek enflasyonun ise gelecek yıla kadar sürebileceğini ifade etti. Peki, kasım ayı FED toplantısı ne zaman yapılacak?





Fed toplantısı her yıl belirli tarihler yapılıyor. ABD Merkez Bankası (Fed) belirli tarihlerde düzenlenen toplantıların ardından da faiz kararını açıklıyor. Son toplantısını eylül ayında yapıldı ve FED, beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. İşte FED kasım ayı toplantı tarihi

FED TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK? 

Fed toplantısı 2-3 Kasım tarihleri aralığında yapılacak. Toplantı sonrası alınan karar kamuoyuna duyurulacak.

Fed'in bu yılın geri kalanındaki kasım ayından sonraki son toplantısı ise aralık ayında yapılacak.

SON TOPLANTIDA ALINAN KARAR 

Eylül ayında gerçekleşen toplantıda ABD Merkez Bankası (FED), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Açıklamada, federal fon oranı için hedef aralığın yüzde 0 ile 0,25 arasında tutulmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap