SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fatih Portakal, ''Umarım seçilmez'' dedi: Erdoğan para için kabul eder

Fatih Portakal, ''Umarım seçilmez'' dedi: Erdoğan para için kabul eder

17 Temmuz 2022 Pazar - 15:40




Gazeteci Fatih Portakal kişisel Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla Britanya başbakan adaylarından Liz Truss'ın yasa dışı göçmenleri gönderme planı hakkında flaş bir değerlendirmede bulundu.





FOX TV'de uzun yıllar Ana Haber sunuculuğu yaptıktan sonra ekranlara veda eden gazeteci Fatih Portakal sosyal medya platformu Twitter üzerinden Türkiye gündemi hakkında görüş ve eleştirilerini belirtmeye devam ediyor.

Fatih Portakal bu kez de Britanya'daki yeni başbakanın kim olacağı tartışmaları üzerinden Türkiye'yi çok yakından ilgilendiren bir konu hakkında dikkat çekici bir paylaşımda bulundu.

Britanya'da başbakan Boris Johnson'ın istifasının ardından yeni başbakanın kim olacağı henüz belirlenmedi.  Muhafazakar Parti lider adaylarından olan Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın başbakan olması durumunda "yasa dışı yollarla" Britanya'ya Manş Denizi'nden giren göçmenleri Ruanda'ya gönderme planını Türkiye gibi ülkeleri kapsayacak şekilde genişletmeye çalışacağı iddia edildi.

The Times'ın aktardığına göre Truss, milletvekillerine Ruanda ile varılan anlaşmanın benzerlerini başka ülkelerle de yaparak sığınmacı kriziyle mücadele etmek istediğini söyledi. Toplantıda Truss'ın dünyada en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye ile bu konuda müzakerelere girmek istediğini söylediği belirtildi. 

Bu gelişmelerin yer aldığı bir haberi alıntılayan Portakal, ''İktidarın para ihtiyacını bilmeyen kalmadı dünyada'' ifadelerini kullanarak eğer iyi para verirlerse Erdoğan'ın bu teklifi kabul edeceği iddiasında bulundu.


Fatih Portakal'ın paylaşımı şu şekilde:

Göçmenlerle birlikte iyi de para verirlerse Erdoğan AKP’si güle oynaya kabul eder. İktidarın para ihtiyacını bilmeyen kalmadı dünyada. Para ile ikna edilme pratiği acı veriyor. Umarım bu kadın seçilmez. Önerisi de çöp olur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap