SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fatih Altaylı'dan Ek MTV açıklaması! ''Bu vergi yasal değil''

Fatih Altaylı'dan Ek MTV açıklaması! ''Bu vergi yasal değil''

14 Eylül 2023 Perşembe - 12:01




Ek MTV tartışmaları sürerken bu süreçte Gazeteci Fatih Altaylı'nın konuya ilişkin yorumları sosyal medya da gündem oldu.





Ek MTV tartışmaları devam ederken Gazeteci Fatih Altaylı'nın bu süreçte yaptığı açıklamaları sosyal medya da gündem oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı 6 şubat depreminde yaşanan maddi kaybı karşılamak için ek vergiler koymuştu ancak ek MTV vergisine vatandaşlar tepki göstermişti. Enflasyonun artması ve ülkede ekonomik sorun nedeniyle vatandaşlar bu vergiyi ödemek istemiyor. 

EK MTV AÇIKLAMASI BÖYLE YAPILMIŞTI

Gelir İdaresi Başkanlığı, depremlerin yol açtığı ekonomik kayıpların telafisi gerekçesiyle 7456 sayılı yasayla getirilen ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) tahsiline ilişkin esasları belirledi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğe göre, ilgili yasanın yayımı tarihinde sicilde kayıt ve tescilli bulunan taşıtlar ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar ilk defa tescil edilecek olan taşıtlar, bir defaya mahsus olmak üzere, 2023 yılı için tahakkuk ettirilen MTV tutarı kadar ek MTV’ye tabi olacak. Ek MTV, birinci taksiti ilgili kanunun yayımlandığı ayı izleyen ayın sonuna kadar, ikinci taksiti 2023 yılının Kasım ayı sonuna kadar olmak üzere iki eşit taksitte ödenecek. İlgili yasanın yayım tarihi ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında sicile ilk defa kayıt edilecek olan taşıtlara ilişkin ek MTV ise bu taşıtların MTV’si ile birlikte peşin olarak tahsil edilecek.

FATİH ALTAYLI'NIN EK MTV AÇIKLAMASI

Fatih Altaylı katıldığı bir kanalda Ek MTV vergisi ile alakalı açıklamalar yaptı


''Şimdi vergilere düzelmez. Ekonomilerin vergileri düzenlenmediğini, dünyadaki bütün ne diyeyim? Bir damla izar olan herkes bilir ama bu vergiler geleceği belliydi. Ben seçimden önce de yazdım.  Bugünkü yazımda da var galiba ya da dünkü yazımda da var. Ben bir vergi koyacağını biliyorduk ancak böyle bir vergi açıkçası ben beklemedim ya başka vergiler bekliyordum ama bu öyle bir vergi beklemiyordum. Niye beklemiyordum? Çünkü bu vergi yasal değil.''

Fatih Altaylı Ek MTV vergisiyle alakalı açıklamalarına şöyle devam etti. ''Bana sorarsanız bu vergi anayasa mahkemesinden döner şeyden bahsediyoruz. Motorlu taşıtlar vergisi aynen öyle. Şimdi motorlu taşıtlar vergisinin bu sene duble almaya karar verdiler. Yani bi kere ödedik ya şimdi bir tane daha aynısını ödeyeceğiz. Bu Kabil bir şey değil.Anayasaya aykırı bu ilk deneme bu ilk defa denemiyor. Mahkeme açılacak bir dava sürecinde mahkeme bunu Anayasa Mahkemesine götürürse bu vergiyi İptal olur. Böyle zırva bir vergi olmaz. Bu vergide hiçbir adalet yoktur, hiçbir hakkını, hukukunu yoktur. Ayrıca da şimdi bu vergiyi çıkarttığın zaman hükümet ya da iktidar koalisyonu.Meclisten geçirdiği zaman ya bu vergi sadece mercedes'ten beğenmeden auden portreden ferrari'den alamayacak ki bu vergiden şuradan yoldan geçen. Kağıt toplayan kamyonetten de alınacak herkesten alacak yani çünkü eşitlik bunu gerektiriyor zaten eşimdi onların onlardan. Ya adam zaten geç ekonomik koşullar ortada, geçimini zar zor temin ederken şimdi bu adamlar bir daha vergi, bir daha vergi üstüne şunu biliyoruz, türkiye'de bu gibi şeyler kalıcı oluyor. Yani birdenbire katlanır katlanmış da olacak. Peki o zaman ben hükümete sormak isterim, türkiye'yi yönettiğini zannedenlere sormak isterim.'' ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap