SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fatih Altaylı'dan Burhan Kuzu'ya: Profesör cehaleti bu olsa gerek

Fatih Altaylı'dan Burhan Kuzu'ya: Profesör cehaleti bu olsa gerek

26 Temmuz 2019 Cuma - 12:08




Burhan Kuzu'nun Lozan Anlaşması için attığı mesaj büyük tartışma yarattı. Habertürk yazarı Fatih Altaylı "Profesör cehaleti bu olsa gerek" ifadesini kullanarak "Ya içmeden kafa yapan bir şey buldunuz ya da ‘Nasıl olsa okumayan bir kitle var. Biz de dersek yerler’ diye sallayıp gidiyorsunuz" yorumunda bulundu.





Burhan Kuzu Lozan Anlaşması'nın yoldönümünde attığı mesajda şunları yazdı: "2.5 milyon kilometre kare olan vatan toprağı, 780 bin kilometre kareye düşmüştür. Sevr Antlaşması diye adlandırılan metni Osmanlı Devleti onaylamadığı için geçerliliği yoktur. Üstad Kadir Mısıroğlu'nun “Lozan zafer mi, hezimet mi” adlı eserini mutlaka okuyun."

Bununla yetinmeyen Burhan Kuzu, Misak-ı Milli sınırları içindeki Musul, Kerkük ve Süleymaniye'nin İngilizlere, Hatay'ın Fransızlara bırakıldığını, bunun yanında 12 Ada'nın İtalyanlara, İmroz, Bozcaada ve Tavşanlı dışındaki bütün Ege adalarının Yunanistan'a, Kıbrıs'ın ise İngilizlere bırakıldığını yazdı.

Fatih Altaylı, Habertürk'te "Profesör cehaleti bu olsa gerek" başlığıyla yayımlanan yazısında "Burhan Kuzu şöyle diyor tweet’inde: “Lozan zafer değil, hezimettir. 2.5 milyon kilometrekare vatan toprağı 780 bin kilometrekareye düşmüştür.” dedi.

Altaylı, söz konusu paylaşımı da hatırlattığı yazısında şunları kaydetti:

Kuzu’nun bu müthiş tespitine dayanak ise Kadir Mısıroğlu. Kuzu bu tezinde de iddialı. İddiasına dayanak olarak “Sevr’i Osmanlı imzalamamıştı ki!” diyor. Ah Kuzu ah.

Sen neden bahsediyorsun Kuzu Hocam.

Ya içmeden kafa yapan bir şey buldunuz ya da “Nasıl olsa okumayan bir kitle var. Biz de dersek yerler” diye sallayıp gidiyorsunuz.


Hadi bana inanmıyorsun. Hadi İlber Hoca’yı muhalif görüyorsun. Murat Bardakçı’nın yazdıklarını oku Kuzu Hocam. Profesör Erhan Afyoncu’nun yazdıklarını oku. Allah’tan kork hocam. Allah’tan kork."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap