SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fatih Altaylı’yı bile şaşırtan AKP gerçeği: IMF’den borç aldık!

Fatih Altaylı’yı bile şaşırtan AKP gerçeği: IMF’den borç aldık!

09 Ağustos 2022 Salı - 11:07




Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına katılan Ekonomist Bilge Yılmaz Türkiye’nin IMF’den borç aldığını ifade ederken Altaylı “IMF'den borç mu aldık? Hani borç veriyorduk.” Dedi.





Ekonomist Bilge Yılmaz Türkiye'nin IMF'den 6.5 milyar dolar borç aldığını söylerken Fatih Altaylı "IMF'den borç mu aldık? Hani borç veriyorduk.” diye konuştu.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programının dünkü konuğu Wharton School Öğretim Üyesi Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz’dı. Programda Türkiy’'nin ekonomisi değerlendirilirken konu Merkez Bankası’nın rezervlerine geldi. Ekonomist Bilge Yılmaz Merkez Bankası’nın rezervlerinde IMF’den alınan 6,5 milyar dolar olduğunu ifade ederken Fatih Altaylı ise bu sözler karşılığında şaşkınlığını gizlemedi. Altaylı, Yılmaz’ın bu açıklamasına “IMF'den borç mu aldık? Hani borç veriyorduk.” Sözleriyle karşılık verdi.

"HANİ IMF'YE BORÇ VERİYORDUK"

Ekonomist Bilge Yılmaz “Merkez Bankası’nın rezervlerinde 40 milyar dolar değerinde altın 30 milyar dolar değerinde döviz bu dövizin içinde 6.5 milyar doları IMF’den alınan borç var” diye konuşurken Fatih Altaylı “IMF'den borç mu aldık? Hani borç veriyorduk.” Dedi. Bunun üzerine Bilge Yılmaz “Doğrular maalesef öyle değil. Türkiye IMF’den 6.5 milyar dolar değerine para aldı. Daha doğrusu alma sözü aldı. O da rezervlere eklendi duruyor.” İfadelerini kullandı.

Beğendim
1
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap