SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fatih Altaylı: Seçim 2. tura kalırsa...

Fatih Altaylı: Seçim 2. tura kalırsa...

20 Mart 2023 Pazartesi - 12:35




HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, ikinci tura kalacak olan seçimlerin, herkes açısından sıkıntılı olacağını köşesine taşıdı





HaberTürk yazarı  Fatih Altaylı, " Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalmasını amaçladığını söyledi.Böylelikle Erdoğan’ın kaybetmesini garantilediği iddiasında. Öyle midir, değil midir bilemem. Yani İnce 2. tura kalan seçimleri Erdoğan’a kaybettirir mi, kazandırır mı bilemem, elimde veri yok. Fakat 2. tura kalacak olan seçimlerin, herkes açısından sıkıntılı olacağını bilecek kadar aklım var." düşüncesini dile getirdi.

Altaylı yazısında, "Türkiye’de epeyce bir süredir tartışılan bir mesele olan ve YSK’nin seçim sırası kararları ile daha da tartışılır hale gelen sandık güvenliği sorunu, seçimin 2. tura kalması halinde ciddi bir mesele haline gelir. Niyesini açıklayalım.Seçimin ilk turunda 36 parti, en az üç ittifak ve buna bağlı olarak da binlerce kişiyi ilgilendiren bir durum var. 10 binin üzerinde aday ve bir sürü parti, partili, sandık başlarında temsil edilecek, sandık güvenliği için görev alacak. İmzalı pusulalar toplanacak, parti merkezleri meseleyi yakından takip edecek. Elbette yine hile hurda olacak, yapmaya çalışanlar, hatta bunu becerenler olacak ama düşük oranda olacak. Çünkü sonuçlar çok sayıda kişiyi ilgilendirdiği için, sandıkların üzerinde çok fazla göz olacak. Peki Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalırsa bu işleri kim yapacak!" ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap