SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fatih Altaylı neşteri vurdu: Vaatler halkın kesesinden, ya 5'li çete?

Fatih Altaylı neşteri vurdu: Vaatler halkın kesesinden, ya 5'li çete?

18 Şubat 2022 Cuma - 15:57




HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, gündemden düşmeyen elektrik faturalarında indirim üstüne indirim açıklayan AK Parti'ye neşteri vurdu. Altaylı, "Vaatler halkın kesesinden, ya 5'li çete?" diye sordu.





Yıl başında elektrik faturalarına gelen zamlar vatandaşın ve esnafın gündeminden düşmüyor. AK Parti iktidarı vatandaşın ve esnafın omzundaki yükü hafifletmek için vaat üstüne vaat açıklarken HaberTürk yazarı Fatih Altaylı'dan dikkat çeken tespit geldi.

En fazla kamu ihalesi alan ve muhalefet tarafından 5'li çete olarak adlandırılan Cengiz Holding, Limak Holding, Kolin İnşaat, Sabancı'nın da aralarında olduğu hem müteahhitlik hem de elektrik dağıtım işinde olan firmaları hatırlatan Altaylı, "İndirim vaatleri halkın kesesinden yapılıyor. Aman müteahhitlere dokunulmasın" sözleriyle 'müteahhitlerin aşırı kârına dokunmadığını' söyledi.

Altaylı, yazısında asıl meselenin elektrikte dağıtım şirketlerini satın alan müteahhitler olduğunu belirtti. 'Tedarik şirketleri' nedeniyle devletin belirlediği komisyon oranını aştıklarını ifade eden Altaylı, "Alım gücüne oranla en pahalı elektriği tüketiciye dayadılar" ifadesini kullandı. 

Altaylı şöyle devam etti:

"Şimdi tepkiler yükselince tüm bunlara göz yuman ve halkının kazıklanmasına göz yuman, göz yummak ne kelime vesile olan devlet, 'Bir dakika, sıkıntınızı anlıyoruz' diyerek sözde devreye giriyor. Giriyor da ne yapıyor! Sorunu çözme adımı mı atıyor?


Tabii ki hayır. Sizin bizim kesemizden fedakarlık yapıyor ve alacağı vergiden vazgeçiyor. Ama aracı şirketlerin, o meşhur müteahhitlerin aşırı kârına dokunmuyor.

Bizim elektriğimizi sübvanse ediyormuş görüntüsü altında, o müteahhitlerin zenginleşmesini, dağıtım şirketi sahibi olmasını sübvanse ediyor.

Onlar kâr edebilsinler, borçlarını ödeyebilsinler, bedavadan şirket sahibi olup, sonra o şirketleri yüksek fiyattan yabancılara satabilsinler diye sizin benim vergilerimizi kullanıyor. Siz de enayi gibi size kıyak yapılıyor zannediyorsunuz. Yahu bu ülkede bu müteahhitler dışında kime kıyak yapıldığını gördünüz?

NOT: Bildik müteahhitler dışında bir de Sabancı Grubu bu elektrik dağıtım işinde." 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap