SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fatih Altaylı: 450 km’lik bölgenin tamamına birden girmek gibi bir durum yok

Fatih Altaylı: 450 km’lik bölgenin tamamına birden girmek gibi bir durum yok

09 Ekim 2019 Çarşamba - 11:50




Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Trump’ın Suriye konusundaki politika değişikliğinin Pazar günü Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesinden kısa bir süre sonra gelmiş olmasına dikkati çekerek "Şimdi anlatacaklarım tahmin değil, farklı ama güvenilir kaynaklardan derlenmiş bilgi." diyerek o konuşmaya ilişkin "Trump Erdoğan'ı operasyonu konuşmak için aramadı ancak Erdoğan Suriye’ye yönelik operasyonu da dahil etti." iddiasında bulundu.





ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’nin kuzeydoğusundan asker çekme kararını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçtiğimiz Pazar günü yaptığı telefon görüşmesinden sonra almıştı. 

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Suriye'nin kuzeyine yapılacak operasyon için değil, 'kırgınlığı telafi etmek için' aradığını yazdı. Altaylı'ya göre Erdoğan, Suriye'ye yönelik operasyonu da bu konuşmaya dahil etti.

"GÜVENİLİR BİLGİ"

Altaylı, "İki merkezle sınırlı mıyız?" başlıklı yazısında "güvenilir kaynaklardan derlenmiş bilgi" diyerek dikkat çeken iddialarda bulundu.

"Trump’ın, Erdoğan’ı telefonla aramasının nedeni, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yapmayı planladığı operasyon değil. Başta S-400’ler olmak üzere başka birtakım konuları konuşmak, New York’ta randevu verilmemiş olmasından kaynaklanan kırgınlığı telafi etmek için yapılmış bir arama." olduğunu iddia eden Altaylı Erdoğan'ın bu konuşmaya Suriye'yi dahil ettiğini yazdı. 

"ABD TEL ABYAD'A GİRİN BEKLEYİN DİYOR"

Altaylı şöyle devam etti;


Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile konuşmasına Suriye’ye yönelik operasyonu da dahil ediyor. ABD, bu operasyonun Kasım’ın 13’ünde yapılacak Erdoğan-Trump görüşmesine kadar başlamamasını talep ediyor. Ancak bu talebinin karşılanmayacağını biliyor.

Türkiye’de kamuoyu beklentisi oluşturulduğunun farkında. Bu yüzden de “sınırlı” bir operasyonun yapılmasını istiyor. Türkiye sınırına yakın bir, en fazla iki yerleşim merkezi ile sınırlanmış bir operasyon beklentisi içinde ABD. Yani “Tel Abyad’a girin. Orada güvenli bir bölge oluşturun ve bekleyin” demeye getiriyor. Türkiye ise buna bir de “Ayn El Arab”ı ekleme niyetinde. Yani 450 km’lik bölgenin tamamına birden girmek gibi bir durum yok. Söylenen bu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap