SON DAKİKA



Haber > Gündem > Falan filan falan...

Falan filan falan...

08 Haziran 2015 Pazartesi - 10:09








Ben bu yazıyı yazarken seçim devam ediyordu. Siz okurken sonuçlanmış olacak... Siyasetin asıl ve en önemli amacı, memlekete/millete hizmet etmek ve memleket meselelerine çözümler üretmektir. Ama siyasetin bizdeki karşılığı pek de öyle olmuyor. Seçilene kadar halkın içinde ve halkın desteğine muhtaç olanlar, nedense seçildikten sonra içinden çıktıkları o halktan hemen uzaklaşıp, memleket meselelerine boğuluyorlar. Biz; inşallah bu sefer böyle olmaz diyelim ve devam edelim. Nedir bu memleket meseleleri?

En önemlileri; hangi bürokrat ve memuru görevden alsak, kimi nereye sürsek, hangi adamımızı hangi göreve getirsek? Hangi iş ve hizmetlerden nasıl memleket menfaatine (!) faydalansak? Falan filan falan... Şöyle bir geriye dönüp de; daha önce birçok defa ve yıllarca yazıp çizdiğimiz asıl memleket meselelerinin birçoğunun geçen yıllara rağmen hala çözülememiş meseleler olduğunu görünce şaşırıyoruz. Doğal olarak; bu memleketin siyasileri ne yapıyor? Biz bunları niye seçiyoruz. Bunlar seçildikten sonra hangi işleri yapıyorlar? Soruları geliyor insanın aklına.

Seçtiklerimiz; belediye başkanı, milletvekili, bakan (!) bile olsalar değişen, çözülen pek bir şey olmuyor/olamıyor. Yıllarca kronikleşen meseleler devam edip duruyor. Örneğin; Giresun bir sınır ili değil belki ama Giresun Limanı gibi önemli bir gümrük kapısı var. Ancak yıllarca sanayisi ve ticareti yok olan/edilen bir il olduğumuz için limanı da körelip/unutuldu. Çok eski yıllarda fındık başta olmak üzere birçok ürünün, ihracatının ve ithalatının yapıldığı Giresun limanı (detaylarını daha önce birçok defa yazmıştım) adeta büyük bir balıkçı barınağına dönmüş. Sadece taş ihraç edilen ve kömür ithal edilen (onlarında hacmi çok küçük) bir liman haline geldi. Oysa Giresun fındığın başkenti!

Fındık üretiminin ve sanayisinin en fazla olduğu yer. Doğal olarak sanayi komşu illere kayınca en fazla üretim yapmanın da anlamı kalmıyor. Eskiden Giresun Limanı'ndan gemilerle ihraç edilen fındık şimdi başka limanlardan ihraç ediliyor. Bunun yanında geçen zamanda bütün ihtisas ruhsatları iptal edilen Giresun Limanı ihracat ve ithalatın yanında iç nakliye imkanlarından da mahrum bırakılarak adeta cezalandırıldı. İşte bunun gibi gerçek memleket meselelerini görmek ve var olan değerleri aktif hale getirmek siyasetin/siyasetçinin asli görevidir. Bizim de bunları yazmak/dile getirmek ve hatırlatmak. Hepimizin amacı memlekete hizmet etmek olmalıdır. Başka bir şey değil. Seçimler vatana, millete hayırlı olsun...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap