SON DAKİKA



Haber > Gündem > Faik Öztrak: "Resmi işsizlik oranımız Suriye'yle aynı seviyede"

Faik Öztrak: "Resmi işsizlik oranımız Suriye'yle aynı seviyede"

25 Mayıs 2019 Cumartesi - 14:28




Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, işsizlik rakamlarına dikkat çekerek, "Resmi işsizlik oranımız Suriye'yle aynı seviyede" eleştirisinde bulundu.





Öztrak'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

"AKP 6 Mayıs'ta iptal edilen seçimden bir gün sonra 7 Mayıs'ta bir broşür devreye soktu. Kısa kararda olmayan ifadeler bu broşürde var ve bu ifadeler gerekçeli karara eklenmiş"

"250 sayfasının önemli kısmı muhalefet şerhi, 200 sayfası bir sürü tespit. 12 sayfa var. 12 sayfayı da 7 üye yazamamış. Bu minareye bir türlü kılıf bulamamış onu da Saray yazmış bunların eline vermiş onlar da imzalamışlar."

"Saray'ın elimizde dediği hırsızlık görüntüleri bir türlü ortaya çıkmıyor, bekliyoruz. Bunu mutlaka kamuoyuyla paylaşmanız lazım."

"Ramazanmış cumaymış, cami açılışıymış, iftarmış demeden hak yemeye devam ediyorlar."


"25 günde milli gelirimiz tam 81 milyar dolar düşmüş. İşsizlerimizin sayısı 8.5 milyonu geçmiş. Resmi işsizlik oranımız Suriye'yle aynı seviyede. Kendilerini yakıyorlar, köprüden atlıyorlar, yaşamlarına son veriyorlar. "Varlıklı kişiler 50 kişi alsa sorun çözülür" diyorlar. Siz yaptığınız hatalarla tüketici güvenini yerlerde süründüreceksiniz, bu işletmelerde mallarını satamayacaklar. Bunu nereye kadar sürdürecekler? Sorumlu tamamen kendileri."

"Yatırım ve üretim olan yerde istihdam olur. Bırakın istihdamı son bir yılda 811 bin kişi çalıştığı yerden ayrılmış. Sosyete damat, kayınpederden geri kalmıyor. Haziran ayında cari denge fazla verecek diyor. Övünüyor. Ekonomi daralıyor, ithalat düşüyor, cari fazla veriyorum diye övünüyorsun. Damadın bu hali mektepleri kapatsak eğitimi ne güzel idare ederiz diyen bakanın haline benziyor. "

"Ne oldu 3600 ek gösterge? Tık yok. Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını düzeltecek çözümler nerede? Milletin dertlerine sırtını çevirmiş durumdalar. Bir tek İstanbul'un rantının peşindeler. İhale ve yandaş vakıflar üzerinden kurdukları düzeni devam ettirme peşindeler."

(İmam sandık görevlileri) "İmamlarda devlet memurlarıdır. Bizim buna herhangi bir itirazımız olmaz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap