SON DAKİKA



Haber > Gündem > Faik Öztrak: Asgari ücrete zam yüzde 40'ın altında olmamalı!

Faik Öztrak: Asgari ücrete zam yüzde 40'ın altında olmamalı!

17 Haziran 2022 Cuma - 10:15




CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak izmir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öztrak ,"hiç kimseyi bekletmeden tüm bu maaş ayarlamalarını yapmaları lazım" dedi.





CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili  Faik Öztrak, İzmir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazeteciniin asgari ücret ile ilgili sorusuna Öztrak, "Şu anda asgari ücret açlık sınırının altına düşmüş vaziyette. Hem de baya ciddi düzeyde düşmüş vaziyette. Hükümet övünüp duruyor. 500 milyardan fazla kasasında para var Hazine'nin. Dolayısı ile bir an önce hiç kimseyi bekletmeden tüm bu maaş ayarlamalarını yapmaları lazım" dedi.

"Asgari ücret zammı seçim yatırımı mı?" sorusunu yanıtlayan Öztrak şu ifadeleri kullandı.

Milleti bu kadar yoksullaştırdıktan sonra ne seçim yatırımı? Hükümetin boynunun borcu. Çünkü işleri bu hale getiren hükümet, başkası değil. Vatandaşı bu sıkıntıya sokan hükümetin sıkıntıyı çözmesi lazım. Asgari ücretin tespitinden beri enflasyon ne kadar? Açıp baktığınız zaman yüzde 35- 40. Bunun altında olmaması lazım.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın yeniden aday olmasına değinen Öztrak, "Her seferinde açıklıyor ama bakalım gerçekten aday mı değil mi yakımda göreceğiz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap