SON DAKİKA



Haber > Gündem > Faik Öztrak, 10 aşamalı ekonomik modeli açıkladı!

Faik Öztrak, 10 aşamalı ekonomik modeli açıkladı!

09 Mayıs 2022 Pazartesi - 18:03




CHP Sözcüsü Faik Öztrak, krizden çıkış için atılacak 10 adımı açıkladı. Öztrak, "Üreteceğiz, kazanacağız, hakça paylaşacağız." sözleriyle açıkladı.





Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Türkiye'deki ekonomik krizin etkilerine ve enflasyındaki artışa "İşe başladıklarında, tüketici enflasyonu yüzde 30; üretici enflasyonu yüzde 31 idi. Enflasyon hızla düşüyordu. Bugün, Milletimiz bu beceriksizlerden vekâletini geri almaya hazırlanırken, tüketici enflasyonu yüzde 70. Üretici enflasyonu ise yüzde 122. Erdoğan 20 yılın sonunda, tüketici enflasyonunu iki buçuğa, üretici enflasyonunu ise dörde katladı. Milleti enflasyon canavarının dişleri arasına attı. Bu kifayetsiz yönetim, millete verdiği hiçbir sözü tutmadı."ifadeleriyle dikkat çekti. 

CHP olarak karanlık tabloyu değiştirmeye talip olduklarını ifade eden Faik Öztrak, "Bu memleketi yüzü gülen insanların ülkesi yapmaya kararlıyız. Bizim yönetimimizde, Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. Üreteceğiz, kazanacağız, hakça paylaşacağız. Kimse aç ve açıkta kalmayacak. Hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyecek. Doğamıza, denizimize, dağlarımıza, derelerimize, ormanlarımıza, Gözümüz gibi bakacağız. Para ve maliye politikasında sürdürülebilirliğe dikkat edeceğiz. Ama her şeyden önce enflasyon canavarını yere sermek için, şu adımları sırasıyla atacağız." ifadeleriyle CHP'nin krizden çıkış için hazırladığı ekonomi modelini açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap