SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fahrettin Koca'dan Gazze mesajı! 'Sahra hastanesi kurmaya hazırız'

Fahrettin Koca'dan Gazze mesajı! 'Sahra hastanesi kurmaya hazırız'

20 Ekim 2023 Cuma - 12:40




İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 14'üncü gününde devam ediyor.. Binlerce sivilin öldüğü Gazze'ye değinen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gazze’de ya da Refah Sınır Kapısı'na yakın noktalarda Sahra Hastaneleri kurmaya hazırız" dedi.





İsrail, dünyanın gözü önünde Gazze'de Filistinli sivilleri katlediyor.

14. günde abluka altındaki Gazze'ye bomba yağarken hastane, cami ve kiliseye düzenlenen saldırılarla yüzlerce sivil hayatını kaybetti..

Gazze'de yaşanan bu insanlık dramı devam ederken, bir yandan da Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için çaba sarf ediliyor..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 9. Türk Tıp Dünyası Kurultayı Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmasında, Gazze'deki saldırılara değindi..

Gazze'ye sahra hastanesi vurgusu


21 ülkeden katılımcının olduğu toplantıda konuşan Bakan Koca, bir kez daha Gazze'de ya da Refah Sınır Kapısı'na yakın noktalarda sahra hastaneleri kurmaya hazır olunduğunu vurguladı.

"Filistinli kardeşlerimize sağlık hizmeti sunmaya hazırız"

Bakan Koca şunları söyledi:

Türkiye olarak, bölgeye Gemi Hastane göndermeye, Gazze’de ya da Refah Sınır Kapısı'na yakın noktalarda Sahra Hastaneleri kurmaya, Filistinli kardeşlerimize bunlar aracılığıyla sağlık hizmeti sunmaya hazırız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap