SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fahrettin Koca: Tam kapanma zaruret haline gelmişti

Fahrettin Koca: Tam kapanma zaruret haline gelmişti

30 Nisan 2021 Cuma - 13:19




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 17 günlük kapanma sürecini değerlendirdi.





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam kapanma ile ilgili Antalya'da gerçekleştireceği kritik toplantı öncesi açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, tam kapanma süresince vaka artış ve azalış eğrilerini konuşmak, önlemlerin etkilerini değerlendirmek için illeri ziyaret edeceğini de vurguladı. Bakan Koca, kısmi kapanma ile istenilen sonucun elde edilemediğini, bu nedenle tam kapanmaya geçildiğini belirtti. Bakan Koca, ciddi bir vaka yükü azalmasını beklediğini ifade etti.

"CİDDİ BİR DÜŞÜŞ BEKLİYORUZ"

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

Alınan önlemlerle pik döneminde bir düşüş olsa da istediğimiz seviyede olmadı. Tam kapanma bir zaruret oldu. Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz. Tam kapanma ile ciddi birvaka düşüşü bekliyoruz. Vaka oranlarını iller için her hafta yayınlamaktayız. Sıkı koordinasyon ile mücadeleyi sürdürüyoruz.Bugün Antalya'dayız. Antalya'yı detayları ile değerlendireceğiz. Amacımız hasta yükümüzü giderek azaltmak...

"YENİ TEDBİRLERİ İSTİŞARE EDECEĞİZ"


Antalya'da 3 kişilik ekiplerden oluşan filyasyon ekip sayımız 358. Antalya'da yüzde 35 azalma gördük. Yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 66.3'e düştü. Antalya'da hastane yükümüzün düşmeye başladığını görüyoruz. 65 yaş üstü vatandaşları aşılama oranımız Antalya'da yüzde 85. Sırası gelen tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Az sonra il değerlendirme toplantısı yapacağız. Yeni tedbirleri istişare edeceğiz.

"AKŞAM AÇIKLAMALARDA BULUNACAĞIM"

Buradan Antalya, Burdur ve Isparta'da yaşanan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Sizin için bugün boyunca burdayız. Akşam ayrıca bir toplantı ile bilgilendireceğiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap