SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fahrettin Koca’nın büyük yalanı ortaya çıktı! Belgeler ortaya saçıldı!

Fahrettin Koca’nın büyük yalanı ortaya çıktı! Belgeler ortaya saçıldı!

12 Mart 2022 Cumartesi - 11:02




Geçtiğimiz günlerde şehir hastanelerine hasta garantisi verildiği yönündeki iddiaları yalanlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yalanı ortaya çıktı. Yemeğe bile garanti verilmiş.





Yatacak olan hastalara garanti verilerek yapıldığı iddia edilen Şehir Hastanelerindeki skandallar bitmiyor. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şehir hastanelerine hasta garantisi iddiasını yalanlarken ortaya çıkan belgeler gerçeği gösterdi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre Şehir hastaneleri için yapılan anlaşmalar sonucunda yabancı bankaların internet sitesinde  sadece hasta garantisi değil, yemeğe bile garanti verildiği ortaya çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca iddialar karşısında hasta garantisi gibi bir durumun söz konusu olmadığını “Hasta garantisi verildiği iddiaları gerçek dışıdır. Ne acil hizmetlerinde ne poliklinik muayenelerinde ne ameliyatta ne de yatak doluluk oranında herhangi bir garanti söz konusu değildir” sözleriyle inkar etmişti. Sarp Sağkal imzalı haberde  se  Çin Endüstri ve Ticaret Bankası (ICBC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) internet sitelerinde Koca’nın yalanını ortaya çıkaracak belgeler bulundu.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap konuyla ilgili yaptığı açıklamada “ICBC’nin sitesinde yer alan bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı hacme dayalı hizmet ödemelerinin yüzde 70’ini garanti eder. Enflasyon ve kur farkına karşı koruma sağlanmış. ‘Yasa değişikliğine karşı 25 yıl koruma sağlanır’ diyor. Yani bunlarla ilgili çıkan kanun ve yönetmelikler 25 yıl boyunca değişemeyecek. Sermaye harcaması (CAPEX) için de KDV muafiyeti verileceği belirtilmiş. ‘Uyuşmazlık çözümü için ICC Uluslararası Tahkim’e gidilecek’ denilmiş. Ayrıca, ödemeler yıllık olarak enflasyona göre ayarlanacak” ifadelerini kullandı.

HASTANELERDE YENİLECEK YEMEĞE BİLE GARANTİ VERİLMİŞ


Şehir Hastanelerin yapımı için sadece hasta değil bir çok alanda garanti verildiğini belirten  Kasap, yenilecek yemeğe bile garanti sunulduğunu açıkladı.

Kasap verilen garantilerle ilgili şunları sıraladı

“Laboratuvar, görüntüleme hizmetlerinde, sterilizasyon ve dezenfeksiyon hizmetlerinde, rehabilitasyon hizmetlerinde, atık yönetiminde, keten ve çamaşırhane hizmetlerinde ve yemek hizmetlerinde yüzde 70 garanti verilmiş. Yenilmeyen yemeğin parası bile verilecek”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap