SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fahrettin Koca; "Bütün tedbirlerimizi erken dönemde aldık"

Fahrettin Koca; "Bütün tedbirlerimizi erken dönemde aldık"

01 Şubat 2020 Cumartesi - 23:34




Yeni tip koronavirüs salgınının yaşandığı Çin'in Vuhan kentinden tahliye edilen 42 kişiyi taşıyan askeri uçak, Etimesgut Havaalanı'na indi. Sağlık Bakanı Koca, havalimanında yaptığı açıklamada " Hiçbir yolcumuzda hastalık belirtisi olmadığının, sağlıklı olduğunu doktorlarımız ifade ettiler. Her hastanın bir odada 14 gün boyunca kontrolü yapılacak. Ülke olarak tedbirlerimizi erkenden aldık. Türkiye'de Corona Virüs tanısı konan hasta yok" dedi.





Yeni tip Corona virüs salgınının yaşandığı Çin'in Wuhan kentindeki, 32'si Türk 42 kişiyi taşıyan uçak, Ankara'ya geldi. 32'si Türk toplamda 42 yolcu ambulanslarla Dr. Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ediliyor.

Sağlık Bakanı Koca, havalimanında açıklama yaptı. Koca,  "Aileleriyle birlikte 32 Türk, 6 Azerbaycan, 3 Gürcistan, 1 Arnavutluk vatandaşı olmak üzere 42 kişi Türkiye'ye getirildi. Bu yolculuk sırasında alınması gereken tüm tedbirler yerine getirildi. Hiçbir hastamızda hastalık belirtisi olmadığının, sağlıklı olduğunu doktorlarımız ifade ettiler. Her hastanın bir odada 14 gün boyunca kontrolü yapılacak. Ülke olarak tedbirlerimizi erkenden aldık. Türkiye'de Corona Virüs tanısı konan hasta yok" açıklamasında bulundu. 

- Aileleriyle birlikte 32 Türk, 6 Azerbaycan, 3 Gürcistan, 1 Arnavutluk vatandaşı olmak üzere 42 kişi Türkiye'ye getirildi. Bütün tedbirler alınarak getirildiler. Yolcularımızın hiçbirisinde, yolda dahil olmak üzere, hastalık belirtisi, herhangi bir şüphe yok. Yolcularımızın hiçbirinde hastalık belirtisi olmadığını ifade ettiler. Getirdiğimiz 42 vatandaşımızla ilgili şu an hasta kabulü yapılmayan, sadece bu yolcularımıza kullanılmak üzere, ekipmanları hazır olan bir hastanemizi organize ettik.

- Dünyanın bugüne kadar şu an bildiğimiz şekliyle hiçbir ülke getirdiği vatandaşlarını hastane ortamında takip etmedi. Bu anlamda bizim her hastayı bir odada 14 günlük zaman diliminde takiplerini yapmayı bilim kurulunun önerileri doğrultusunda planladık. İlk günden itibaren her 3 günde bir numuneleri alınıp tetkikleri tek kullanımlık malzemelerle yapılması planlandı. Özellikle DSÖ ciddi durum ilan etmeden önce ülke olarak bütün tedbirlerimizi erken dönemde aldık.

- Bugüne kadar hiçbir koronavirüs teşhisi yapılan vatandaşımız olmadı. Devletimizin güçlü olduğunun, dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmayacağımızın altını çizmek istiyorum.


Sağlık Bakanı Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini arayarak inen yolcuların sağlık durumu hakkında bilgi aldığını söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap