SON DAKİKA



Haber > Gündem > Fahrettin Koca açıkladı: 4 bin Suriyeli sağlık çalışanı istihdam edildi

Fahrettin Koca açıkladı: 4 bin Suriyeli sağlık çalışanı istihdam edildi

17 Mart 2022 Perşembe - 17:28




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı'nda konuştu. Koca toplantıda, 4 bin Suriyeli sağlık çalışanının istihdam edildiğini ve bu güne kadar 754 bin Suriyeli bebeğin doğduğunu açıkladı.





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Sağlık Bakanlığı iş birliği ile düzenlenen Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı'nın Bakanlar Oturumu'nda konuştu.

Pasaportuna göre göçmen politikası belirlemek ırkçılıktır diyen Koca, 4 bin Suriyeli sağlık çalışanının istihdam edildiğini ve hastanelerde bu güne kadar 754 bin Suriyeli bebeğin doğduğunu söyledi.

Bakan Koca, "29 ilde 185 Göçmen Sağlığı Merkezi faaliyete geçirilmiştir. Bu göçmen sağlığı merkezlerinde ülkemize göç etmek zorunda kalan 787'si hekim, 34'ü diş hekimi, bin 149'u hemşire olmak üzere yaklaşık 4 bin Suriyeli sağlık çalışanı gerekli adaptasyon eğitimleri verildikten sonra istihdam edilmektedir" dedi.

Koca, bu zamana kadar Türkiye'de 754 bin Suriyeli çocuğun doğduğunu belirtti.

Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı:


"Bugüne kadar Suriyelilere yaklaşık 97 milyon poliklinik hizmeti verilmişken 3 milyonun üzerinde yataklı tedavi hizmeti sunulmuştur. Yataklı tedavi hizmetinin yanında 2.6 milyon ameliyat gerçekleştirilmiş, 754 bin Suriyeli bebeğimiz sağlık tesislerimizde hayata gözlerini açmıştır. Elbette böylesine yüksek rakamların olduğu sağlık hizmeti sunumu Türk sağlık sistemi üzerinde ciddi anlamda ilave bir yük oluşturmuştur. Bu zorlukları aşmamızdaki en önemli gücümüz Türk insanının misafirperverliği ve sağlık çalışanlarımızın adanmışlığı olmuştur."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap