SON DAKİKA



Haber > Gündem > Faciayı vatandaş önledi

Faciayı vatandaş önledi

21 Ekim 2015 Çarşamba - 11:46




Şırnak’ın Cizre ilçesinde, teröristler tarafından polis müdahalesi sırasında patlatılmak üzere hendek ve barikatlara yerleştirilen bombalı tuzaklar,





Edinilen bilgilere göre, teröristler, Cizre ilçesi Kale Mahallesi’ne bağlı Ekiniler ve Kömürcü Sokaklarının girişlerine hendekler kazarak, barikatlar kurup, bunlara polisin müdahalesi sırasında patlatılmak üzere bomba tuzakladı. Ancak teröristlerin tuzağı, vatandaşların dikkat ve duyarlılığı sayesinde bozuldu. Bombalara bağlı kabloları fark eden vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Kısa süre içerisinde olay yerine zırhlı araçlarla gelen polis ekipleri, önce çevrede güvenlik önlemi aldı. Daha sonra ise olay yerine bomba imha uzmanları çağrılırken, tuzaklar fünye ile birer birer patlatılarak, imha edildi. Patlamaların şiddetiyle, çevredeki birçok ev ve iş yeri zarar gördü.Bir süre sonra, teröristler, bölgede çalışmalarını sürdüren polise ateş açtı. Polisin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışma yaklaşık yarım saat sürerken, ilçe silah sesleriyle yankılandı. Bu sırada korku ve paniğe kapılan esnaflar, kepenklerini kapattı. Vatandaşlar ise evlerine çekildi. Çatışma, teröristlerin kaçmasıyla sona erdi.Polis, teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap