SON DAKİKA



Haber > Gündem > Faciadan dönüldü...

Faciadan dönüldü...

23 Haziran 2016 Perşembe - 11:55




Diyarbakır'da bir köprüye yerleştirilen amonyum nitratla güçlendirmiş patlayıcı ele geçirildi.





Diyarbakır'da vatandaşların çok sık kullandığı köprüye amonyum nitratla güçlendirmiş 300 kilogram patlayıcı yerleştiren PKK'nın bu eylemini jandarma bozdu. El yapımı patlayıcıyı bulan jandarma timleri büyük bir facianın önüne geçmiş oldu.

 PAMUKÇAY KÖPRÜSÜ'NDE EYP

Diyarbakır Valiliği İl Jandarma Komutanlığı, terörle mücadele kapsamında yaptığı çalışmalarla ilgili açıklamasında şu bilgilere yer verildi: "Diyarbakır ili sınırları içinde icra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı araması esnasında; Diyarbakır-Silvan kara yolu, Sur ilçesi Alabal Mahallesi Pamukçay Köprüsü'nün kontrolünde, köprünün altına ve köprü ayaklarına yerleştirilmiş vaziyette; köprü altındaki beton duvar kırılarak toprak zemine yerleştirilmiş vaziyette 10 adet değişik ebatlarda plastik bidon 3 adet 50 kg, 4 adet 30 kg, 3 adet 20 kg'lık plastik bidon içerisinde yaklaşık 300 kg Amonyum nitrat ve şeker karışımı. Toplam (20) adet birleştirilmiş pil bloğu, 500 metre kablo, bidonların içerisinde 300 kg Amonyum nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanmış aktif halde EYP düzeneği tespit edilmiştir.

 EYP düzeneği yola ve köprüye zarar vermemek, vatandaşların ulaşımına engel olmamak amacıyla Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde yerinden alınmış, boş bir arazide patlatılarak imha edilmiştir. Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmelerini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap