SON DAKİKA



Haber > Gündem > Facebook kullananlar dikkat! Hesabınız kilitlenebilir

Facebook kullananlar dikkat! Hesabınız kilitlenebilir

20 Mart 2022 Pazar - 12:57




Facebook kullananların hesapları kilitlenmeye başladı.





Mart ayının başlarında, bir çok Facebook kullanıcısı Facebook'tan spam gibi görünen gizemli bir bildirim aldı. Ancak Facebook o spam gibi gözüken mail içerisinde kullanıcılara gönderdiği bağlantıya tıklayarak Facebook Protect özelliğini etkinleştirmeleri konusunda uyardı ve aksi takdirde yapmyanların hesabını kilitledi.

Facebook'a göre program, hesaplarının ihlal edilme riski yüksek olan kişiler için bir güvenlik programıdır. Bu hesapların bilgisayar korsanlığı tehditlerine karşı izlenmesini ve iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi tarafından korunmasını sağlamayı amaçlıyor. Ne yazık ki, Facebook'un gönderdiği e-posta, [email protected] adresinden gelmesine rağmen , yaygın bir spam gibi görünüyordu, çoğu kişi bunu görmezden geldi.

Uygulamada spam değildi ama tamamen doğruydu. Ve bunu etkinleştirmeyenler, hesaplarına giriş yapamayacaklarını bildiren ve nasıl etkinleştirecekleri konusunda yardım öneren mesajlar almaya başlar. Ancak her zaman çalışmıyor.

Ayrıca Twitter ve diğer sosyal medyada, bu güvenlik önlemlerine sahip olsalar bile insanların hesaplarının kilitlendiğine dair çok sayıda rapor var.

Yine de diğerleri, hesabın kilitlenmesine neden olan son tarihten önce bile etkinleştirme işlemini yapamadıklarını bildiriyor. Facebook henüz bilgi hakkında yorum yapmadı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap