SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'Eyyam-ı bahur' ve 'Afrika' sıcakları gitti, 'Basra' sıcakları yurda giriş yaptı

'Eyyam-ı bahur' ve 'Afrika' sıcakları gitti, 'Basra' sıcakları yurda giriş yaptı

08 Ağustos 2023 Salı - 13:23




Ülkemizi bir dönem etkisi altına alan "Eyyam-ı bahur" ve "Afrika" sıcaklarının Türkiye’yi terk etmesiyle Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü bu kez "Basra" sıcaklarının Güneydoğu bölgesinden yurda giriş yaptığını açıkladı. Uzmanlar ise vatandaşları uyararak, saat 11.00 ile 16.00 arasında kronik rahatsızlığı olanların dışarı çıkmaması gerektiğini belirtti.





Son günlerde Türkiye’de yaşanan sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Eyyam-ı bahur ve Afrika sıcaklarının yurdu terk ettiği ve yerini Güneydoğu Bölgesi tarafından gelen Basra sıcaklarının aldığı açıklandı. Mevsim normalleri üzerinde ilerleyen sıcaklıklar, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 14 Ağustos’a kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.
Diyarbakır Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü’nde Meteoroloji Mühendisi Hümeyra Betül Akgül, bölgede mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcakların 6 ile 10 derece kadar yükselebileceğini söyledi.

“Perşembe günü maksimum sıcaklara ulaşacağımızı düşünüyoruz”
Akgü, “Bölgemizde mevsim normallerini üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ortalamanın 6 ile 10 derece üzerinde seyretmesini bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde bölgemizde bazı illerimizde hava sıcaklıkları Diyarbakır 41-45 derece, Şanlıurfa 38-44 derece, Mardin 30-40 derece, Batman 42-45 derece, Siirt 41-43 derece ve Şırnak 38-40 derecelik sıcaklıklar arasında seyretmesini tahmin ediyoruz. Özellikle Perşembe günü maksimum sıcaklara ulaşacağımızı düşünüyoruz” dedi.




“Güneydoğu Anadolu Bölgesi şuan Basra sıcaklarının etkisi altında”
Daha önce yurtta Afrika sıcaklarının etkisini gösterdiğini ve bu sıcakların son birkaç gündür yerini Basra sıcaklarına bıraktığını dile getiren Akgül, “Güneydoğu Anadolu şu an Basra Körfezi’nden gelen sıcak havanın etkisi altındadır. Basra’daki basınç merkezi tamamen bölgemiz üzerinde etkisini göstermektedir. Daha önce Afrika sıcakları Basra sıcaklarını tetiklerken, şimdi Afrika sıcaklarının etkisini yitirmesiyle Batı illerimizde bir serinleme mevcut. Şuan tüm sıcaklık Güneydoğu Anadolu Bölgemizin üzerinde etkisini gösteriyor. O yüzden Perşembe günü maksimum sıcakları yaşayacağız. Perşembe gününden sonra ise kademeli olarak bir iniş bekliyoruz. Bu sıcaklar ayın 14’üne kadar devam edecek diye tahmin ediyoruz” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap