SON DAKİKA



Haber > Gündem > EYT kulisi üzecek! İlk maaş Haziran ayına kalıyor! EYT emeklileri kaç lira maaş alacak?

EYT kulisi üzecek! İlk maaş Haziran ayına kalıyor! EYT emeklileri kaç lira maaş alacak?

21 Şubat 2023 Salı - 11:40




EMEKLİLİKTE Yaşa Takılanlar (EYT) yasa tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeyi beklerken kulislere EYT'lileri üzecek bir haber düştü. Mart ayında ilk emekli aylıklarını almayı bekleyen EYT'lilerin bir süre daha beklemek zorunda kalacakları belirtiliyor..





Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin düzenlemesinin şubat ayı içinde yasalaşması ve ilk maaşların mart ayında verilmesi planlanmıştı. Deprem felaketinin ardından Meclis çalışmalara ara verirken EYT düzenlemesinin akıbeti de merak ediliyordu. EYT, 28 Şubat'ta Meclis çalışmalarına yeniden başladığında görüşülecek. Ancak deprem nedeniyle yasalaşma süreci uzadığı için ilk maaşın alınması da mayıs-haziranı bulacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Genel Kurul gündeminde bekleyen EYT konusunda AK Parti’den yansıyan bilgiler, geri adım atılmayacağı yönünde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da düzenlemenin “bir an önce yasalaşması” görüşünde olduğuna dikkat çekiliyor.

Mart ayında Meclis'ten geçecek

Düzenlemenin martta yasalaşması bekleniyor. Teklifin Meclis’te kabul edilmesinin ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylamasıyla Resmi Gazete'de yayınlanacak. Ve bunun ardından milyonlarca EYT’li maaş için SGK’ye başvuracak. 

İlk maaşlar Haziran'ı bulabilir


Bu başvuruların incelenmesi ve sonuçlandırılması için ise belli bir süre gerekiyor. Bu nedenle de ilk maaşların mayıs, haziran aylarını bulacağına işaret ediliyor.
EYT kulisi üzecek! İlk maaş Haziran ayına kalıyor! EYT emeklileri kaç lira maaş alacak?

EYT çıkınca Bağ-Kur ve SSK'lılar kaç lira maaş alacak?

EYT yasalaştığında emekli olacak Bağ-Kur'lulara ortalama 5 bin 867 lira, SSK'dan emekli olanlara da ortalama 7 bin 113 lira aylık bağlanacak. 

EYT'li memur kaç lira maaş alacak?

Yasayla emekliliğe hak kazanacak 496 bin 151 memurdan ise sadece 124 bin 37'sinin emekli olacağı ve bu kişilere ortalama 12 bin 415 lira emekli aylığı bağlanacağı hesaplandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
1
eyt

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap