SON DAKİKA



Haber > Gündem > Eylemlerle söylemler çelişiyor! İşaretler sonbaharı gösteriyor

Eylemlerle söylemler çelişiyor! İşaretler sonbaharı gösteriyor

02 Kasım 2021 Salı - 12:11




İktidar “yok” dese de işaretler sonbaharı gösteriyor! Ekonomideki kötü karne erken seçim tartışmalarına neden olurken, iktidar ise her fırsatta seçimin normal zamanında olacağını ifade ediyor.





İktidar “yok” dese de işaretler sonbaharı gösteriyor! Uzun zamandır geçim derdi yaşayan vatandaşı görmezden gelen iktidarın, ardı ardına vatandaşın taleplerine ilişkin adımlar atması seçimin habercisi olarak değerlendiriliyor. İktidar, seçimin 2023’te yapılacağını söylese de attığı adımlar 2022 sonbaharında seçimin olacağını gösteriyor.

“SÖYLEMLERİYLE YAPTIKLARI ÇELİŞİYOR”

Seçim tartışması Türkiye’nin gündeminden bir türlü çıkmıyor. Ekonomideki kötü karne muhalefeti erken seçimi dillendirmeye zorlarken, iktidar ise her fırsatta seçimin zamanında olacağını ifade ediyor. Ancak iktidarın yaptıklarıyla söylediklerinin çelişmesi seçim tartışmasının devam etmesine neden olurken, atılan adımlar ise seçimin 2022’nin sonbaharında olabileceğini gösteriyor.

ADIMLAR SEÇİM YATIRIMI OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR

Memur ve memur emeklisinin yıllardır istediği 3600 ek gösterge toplu sözleşme görüşmelerinde kayıt altına alınırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 2022 yılı içesinde hazırlığın bitmesini istedi. Ayrıca EYT’lilerle ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat verdiği ve hazırlıkların başlatıldığı bilinirken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün “Asgari ücret ve düşük emekli aylıklarını insani yaşam seviyesine getireceğiz” sözleri, seçim yatırımı olarak değerlendirildi.


İŞARETLER 2022 SONBAHARINI GÖSTERİYOR

İktidarın asgari ücretten EYT’ye, 3600 ek göstergeden düşük emekli aylıklarına kadar her alanda 2022 yılı içerisinde düzenleme yapacağının sinyallerini vermesi, erken seçimin de zamanından önce olacağını gösteriyor. Siyaset bilimciler, iktidarın attığı adımların seçimin 2022 sonbaharında olacağına işaret ettiğini vurgu yapıyor. İktidarın 2023’e değil, 2022 sonbaharına göre seçim yatırımlarını yaptığı ifade ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap