SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'EXPO 2020 için seferberiz'

'EXPO 2020 için seferberiz'

06 Ocak 2013 Pazar - 13:53




Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İzmir’i Türkiye’nin 'ufuk şehri' olarak gördüklerini, EXPO 2020’yi İzmir'e almakta kararlı olduklarını ve bu konuda





Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın ev sahipliğinde düzenlenen EXPO 2020 temalı akşam yemeğine katıldı. Akşam yemeğine İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekilleri ve 5. Büyükelçiler Konferansı kapsamında İzmir’de bulunan büyükelçiler de iştirak etti. Hükümet olarak EXPO 2020 yarışında seferberlik ilan ettiklerini belirten Davutoğlu, "Bütün ülkelerin kapısını çalacağız. Kapılar açılmazsa bacalarından gireceğiz. Mutlaka bu işi başaracağız. Tarih boyunca İzmir, bölgenin söz sahibi kentlerinden biri olmuştur. İzmir’i tekrar yükselen bir şehir yapabiliriz. Neden son seçimlerde İzmir’e dönük 35 projede hızlı trenler, otoyollar, limanlar, tüneller var? Eğer biz enerji hatları, tren yolları, kara ulaşım yolları, havayolları kuramazsak bu büyük coğrafyamızı değerlendiremeyiz ve İzmir’i kalkındıramayız. İzmir, tek bir tanıma sığamayacak bir kenttir. Bu yıl Büyükelçiler Konferansı'nı İzmir’de yapmamızın temel sebeplerinden biri de EXPO’nun kentin geleceğinde oynadığı eşsiz rol olduğu içindir” dedi. Davutoğlu, konuşmasının sonunda EXPO konusundaki katkılarından dolayı İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na plaket verdi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap