SON DAKİKA



Haber > Gündem > Evren Devrim Zelyurt erken seçim için tarih verdi!

Evren Devrim Zelyurt erken seçim için tarih verdi!

16 Temmuz 2021 Cuma - 10:53




Ekonomi yazıları ile tanınan Evren Devrim Zelyurt, erken seçim için tarih verdi.





Ekonomi yazarı Evren Devrim Zelyurt, erken seçim tarih verdi. Erdoğan'ın ABD ile arayı düzeltmek için Taliban ile çatışmayı göze aldığını ve İsrail ile gayet dostane telefon konuşmaları yapıldığını belirten Zelyurt, "Diyarbakır’a gidip ‘çözüm sürecini biz bozmadık masumuz’ deniliyor. Ağustos başında Erdoğan’ın Karadeniz turu başlıyor. Melih Bulu görevden alınıp gençlere mesaj veriliyor. Erdoğan küskünlere gidin, kalpleri kazanın diyor. Ülke resmen seçime gidiyor daha sayalım mı?" ifadelerini kullandı. Yeniçağ gazetesindeki köşesinde Evren Devrim Zelyurt, seçim için Kasım ayını işaret etti.

"Bu ülkenin çalışanları, girişimcileri, öğrencileri, emeklileri, çiftçileri hazır olun! Kasım ayında beklenen o yol ayrımı geliyor" açıklamasında bulunan Zelyurt şu ifadeleri kullandı:

"Eğer politik ve ekonomik alandaki sinyalleri yan yana getirirseniz erken seçimin artık AKP için kaçınılmaz bir gerçek olduğunu görebilirsiniz. Türkiye’de düşük enflasyon ve %6 civarı bir büyüme varsa, AKP var demektir. Bu şartların kaybolması AKP’nin gidişi demektir. Peki düşük enflasyon için ana şart nedir? Düşük kurdur. Önümüzdeki dönemde kurun düşme ihtimali var mıdır? An itibari ile IMF’den gelen SDR, turizmin uçurumdan dönmesi, cari açığın verdiği destek kuru geriletmiş gibi yapıyor ama Amerika’dan gelen enflasyon rakamları sürekli beklentilerin üstünde çıkıyor. Türkiye’de gıda ve imalat sanayinde anormal şekilde fiyat artışları gözleniyor."

Kısa vadede kur sakin kalsa da Amerika faiz artırım döngüsüne girdikçe kur artacak, Türkiye’de normalleşme ile talep arttıkça enflasyon yukarı gidecek, işlerin bozulacağını belirten Zelyurt, "Yani AKP’nin “seçimi zamanında yapalım çünkü salgın geride kaldıkça ekonomi düzelecek bu da bize seçimde avantaj sağlayacak” tezi çökmeye başladı." dedi.

"10 milyon işsizin, %40 enflasyonun, 5-6 maaş alan yandaşların, pudra şekerlerinin, çökmelerin, AKP üzerinde oluşturduğu baskıyı yazmadım bile" diyen Zelyurt şöyle devam etti:

"AKP Türkiye’yi ekonomide ve siyasette iyice sıkıştırdı. Hareket alanı kalmayan ülke kaosa sürüklenmeye başladı. Bunun için şimdi kendisine küçük alanlar yaratmaya çalışan bir yönetim var kaşımızda.

Bu nedenle ABD ile arayı düzeltmek için Taliban ile çatışmayı göze alıyorlar. İsrail CB ile gayet dostane telefon konuşmaları yapılıyor. Diyarbakır’a gidip ‘çözüm sürecini biz bozmadık masumuz’ deniliyor. Ağustos başında Erdoğan’ın Karadeniz turu başlıyor. Melih Bulu görevden alınıp gençlere mesaj veriliyor. Erdoğan küskünlere gidin, kalpleri kazanın diyor. Ülke resmen seçime gidiyor daha sayalım mı?

Bu noktada muhalefete de şunu söyleyelim: AKP Kasım ayında ekonomiyi ısıtacak, krediyi basacak, desteği verecek, ölmekte olan ekonomiye son dopingi yapacak.

Neticede gelen seçim sorunları çözmek için yeni bir başlangıç olacak. Umarız ülkemiz için hayırlara vesile olur, çekilen acılar, haksızlıklar geride kalır."

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap