SON DAKİKA



Haber > Gündem > Evlat nöbetindeki anne: Ceylanım öğretmen olacaktı

Evlat nöbetindeki anne: Ceylanım öğretmen olacaktı

24 Kasım 2021 Çarşamba - 14:15




Diyarbakır'da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 245 ailenin evlat nöbeti, 815'inci günde de sürdü. 8 yıl önce 17 yaşındayken İstanbul'dan kaçırılan kızı Ceylan için nöbete devam eden Türkan Mutlu, "Benim Ceylanım öğretmen olacaktı" dedi.





HDP İl Başkanlığı önünde 3 Eylül 2019'da başlayan evlat nöbetinde 245 aile, 815'inci güne girdi. 8 yıl önce İstanbul'dan kaçırılan kızı Ceylan için Bursa'dan gelerek evlat nöbetini sürdüren Türkan Mutlu, kızının elinden kalemin alınıp, silah verildiğini belirterek, "Bugün öğretmen günü, en kara günüm bugün. Eğer kızım yanımda olsaydı bugün onun öğretmenler gününü kutlayacaktım. HDP, benim kızımın elimden kalemi aldı, silah verdi, PKK'ya teslim etti, dağlara gönderdiler. Ben bugün çok kötüyüm. Benim Ceylanım öğretmen olacaktı. Hayırlı bir evlat olacaktı. HDP, benim Ceylanımı nasıl götürdüyse, öyle de getirsin. Kendi çocuklarını göndersinler. 8 senedir evlat acısı çekiyorum, 8 sene de onlar çeksin. Ben 8 senedir evladıma hasretim. Bütün herkese sesleniyorum; artık Diyarbakır annelerinin sesini duysunlar. Artık bizi görsünler, çözüm bulsunlar" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap