SON DAKİKA



Haber > Gündem > Evlat nöbetindeki aile sayısı 250 oldu

Evlat nöbetindeki aile sayısı 250 oldu

27 Aralık 2021 Pazartesi - 14:12




Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önünde 847 gündür eylem yapan, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aile sayısı 250’ye çıktı. Hakkari'den gelerek kardeşi Nurettin Timur için eyleme katılan Adil Timur, "Kardeşimi almadan bu eyleme son vermeyeceğim" dedi.





Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını belirterek 3 Eylül 2019'da HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetine başlayan aileler, oturma eylemlerinde 847'nci günü girdi. Şu ana kadar oturma eyleminin sembol ismi Hacire Akar ile birlikte çocuğuna kavuşan aile sayısı 33 oldu. Kardeşi Nurettin Timur için bugün Hakkari'den gelen Adil Timur ile birlikte eyleme katılan aile sayısı ise 250'ye ulaştı. Timur'u diğer aileler Türk bayrakları ile karşıladı.

'ANNEM VEFAT ETTİ, 1 YIL SONRA KAYBOLDU'

Kardeşi Nurettin Timur'un 18 yaşında dağ kaçırıldığını belirten Adil Timur "Kardeşim 2015 yılında zorla dağa kaçırıldı. PKK'da olduğunu biliyoruz. O günden bu yana kendisinden haber alamadık. Kardeşim gelene kadar burada kalacağım. Onu almadan buradan gitmeyeceğim. Kendisi bizi görüyorsa gelsin, güvenlik güçlerine teslim olsun. Sıcak yuvasına kavuşsun. Annem vefat etti, 1 yıl sonra kayboldu. Daha sonra kendisinden haber alamadım" dedi.

'ÇOK KUTSAL, ÇOK HAKLI MÜCADELE'

Evlat nöbeti tutan ailelere destek ziyaretinde bulunan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ise, "Bugün bu ailelerin arasına 250'nci aile de katılmış oldu. Bu ailelerimiz burada çok kutsal, çok haklı bir mücadele veriyor. 14-15 yaşındaki çocukları dağa götürüp, kandırıp bir yere varılmaz. Dağdaki çocuklarımızın yerleri, Türkiye'mizin bu güzel ailelerinin yanıdır. Bunların eğitimlerine devam etmeleri gerekiyor. Bugün bu ailelerimiz bütün dünyaya mesaj veriyor. Ne diyorlar? Bu çocuklarımız yanlış yoldalar, onları yanlış yere götürmüşler. Onları hak yoluna, güçlü Türkiye'mize ve ait oldukları yere davet ediyoruz. Her zaman bu ailelerimizin yanındayız ve bu desteğimiz devam edecektir" diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap