SON DAKİKA



Haber > Gündem > Evlat nöbeti bin 68'nci gününde!

Evlat nöbeti bin 68'nci gününde!

06 Ağustos 2022 Cumartesi - 12:23




Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti bin 68'nci gününe girdi.





Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti bin 68’nci gününe girdi.

2010 yılında 17 yaşındayken kaçırılan oğlu Mahmut için nöbete katılan Anne Bedriye Uslu ise, oğlu götürüldüğünde lise son sınıf öğrencisi olduğunu ifade etti.

Oğlunun 14 Nisan'da sabah saat 10.00'da okula gitmek için çıktığını aktaran anne Uslu, "Mahmutum için buradayım, o gelmeyene kadar buradan gitmeyeceğim ve kararlıyım. Son nefesime kadar burada oturacağım, rabbim hakkımızı bırakmasın. 12 yıldır oğlumun gelişini bekliyorum. Oğlum gelsin orada ne yapıyor ne hayırları var. Rabbim bizi devletsiz etmesin. Oğlum durma evinize dönün arkadaşlarınızla birlikte gelip teslim olun” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap