SON DAKİKA



Haber > Gündem > Evladı dağa kaçırılan baba: “İsrail neyse PKK da odur”

Evladı dağa kaçırılan baba: “İsrail neyse PKK da odur”

25 Ekim 2023 Çarşamba - 15:30




Muş’ta terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle eylemlerini sürdüren aileler, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Eylemcilerden Halit Altun, "İsrail'i de lanetliyoruz. İsrail neyse PKK da odur" dedi.





Muş'ta, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı. HDP İl Başkanlığı binası önünde bir araya gelen aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı. Çocuklarının fotoğraflarıyla eyleme katılan anne ve babalar, evlatlarına "teslim ol" çağrısında bulundu.

"İsrail ve PKK'yı lanetliyorum"

4 yıldır aralıksız eylemlerini sürdürdüğünü söyleyen annelerden Gülbahar Teker, korkmadan nöbetlerini sürdürdüklerini belirterek, “4 yıldır Diyarbakır ve Muş'ta eylem yapıyorum. Biz HDP ve PKK'dan korkmuyoruz. Biz buradayız. Bir çocuk dağda kalana kadar burada eylem yapacağım. Benim çocuğum gelsin gelmesin, eyleme devam edeceğim. Ben korkmuyorum, buradayım" dedi. Evladına teslim olması yönünde çağrı yapan Teker, "Mehmet Emin gel, seni bekliyorum. Sen gelmesen buradan kalkıp eve gitmeyeceğim. Ben ve kardeşin Cuma hasta. Gel devlete sığın. HDP ve PKK'nın yanında kalma. Orada durma, gel teslim ol. Dayının kanı ellerinde kalmasın. PKK kaç dayını öldürdü. Gel, teslim ol. Sen gelmesen de burada bekleyeceğim. PKK’nın hepsi ölsün. Bizim çocuklarımızı getirip bize versin” diye konuştu.



İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısına da tepki gösteren anne Teker, “Filistin'de yaşanan savaş bitsin, çocuklar ölüyor. Bu savaşa karşıyız. Savaşın durmasını istiyoruz. İsrail ve PKK'yı lanetliyorum. Bu savaş dursun” ifadelerini kullandı.

"İsrail'i lanetliyoruz"

10 yıldır evlat acısı çektiğini söyleyen baba Halit Altun ise, "Çocuklarımızı kandırarak götürdüler. 4 yıldır eylemlerimizi sürdürüyoruz. HDP il binaların önünde eylem yapıyoruz. 4 yıldır nöbeti sürdürüyoruz. Gerekirse 20 yıl da devam etse, biz çocuklarımızın arkasındayız. Biz çocuklarımızı onlara mal ettiremiyoruz. Seslerimizi duysunlar. Biz çocuklarımızı onlara mal etmiyoruz. Çocuklarımızı getirip bize teslim etsinler. Yeter, bu analar ve babalar bu acıyı çekiyor. Son 10 yıldır bu acıyı çekiyoruz. Onların çocukları bir gece eve gelmese, dağı taşı yıkarlar. Ciğer acısı nedir bilmiyorlar. Fakat yeter, biz bu çileyi çekiyoruz. Oğlum sesimi duyuyorsan gel, devletin şefkatine sığın. Devlet hepimizin devletidir. Gel devlete teslim ol. Yeter bu acıyı bize çektirdin. Sana demedim 'git dağa, onlara destek' ol, Amerika'ya askerlik yap demedim. Onlara askerlik yapma oğlum. Amerika Yahudi bir kesimdir. Sizi oraya götürüp öldürüp cenazeleri bize gönderiyorlar. Annen ölüm döşeğinde. Sesimi duyuyorsan gel oğlum. Bunlardan dolayı çok acı çektik. Biz İsrail'i de lanetliyoruz. İsrail neyse PKK da odur. HDP odur. Üçü birdir. Hiçbirinin birisinden farkı yok” şeklinde konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap