SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ethem Sancak 'Erdoğan beni aramadı' dedi: Gerçek kaset bende

Ethem Sancak 'Erdoğan beni aramadı' dedi: Gerçek kaset bende

15 Haziran 2022 Çarşamba - 15:17




AKP-ABD ilişkisine ilişkin sözleri nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildikten sonra istifa eden Ethem Sancak, ses kayıtlarını yalanladı. Gerçek kaset bende diyen Sancak, "Erdoğan beni aramadı" dedi.





İstanbul’da Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen ‘Türkiye’nin güvenliği ve NATO’ sempozyumunda “Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik.” şeklindeki sözleri sonrasında  AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Ethem Sancak’ın kesin ihraçla disipline sevk etmiş, ancak Ethem Sancak kararı beklemeden istifa ettiğini duyurmuştu.

"SES KAYDI YALAN GERÇEK KASET BENDE"

TV100'de yayınlanan "Tolga Işık ile Az Önce Konuştum" programında çarpıcı açıklamalarda bulunan Ethem Sancak, ses kaydı da ortaya çıkan sözlerini yalanladı. 

Söz konusu konferanstaki konuşmasına ilişkin, " 2023 seçiminin önemini anlatan bir konuşma yaptım ben. Büyük alkış aldım diyen Sancak, ses kayıtlarının yalan olduğunu ve 'gerçek kaydın' elinde olduğunu söyledi.

Sancak, "Ses kaydı çarpıtılmış bir ses kaydı. Benim söylediğim NATO'ya ilişkin 1.5 saatlik bir konferanstı. Kaseti de var bende. Toplantıya sızmış aşırı sol gazetecilerden birisi teybe almış. Teypte kelime eklemek silmek kolay. Ben böyle bir şey demedim. Ben, 'iktidara geldikten sonra Amerika bütün popüler partilerin içine sızmaya çalıştı' dedim" ifadelerini kullandı.  


ERDOĞAN DAHİL KİMSE ARAYIP İSTİFA ETME DEMEDİ

Ethem Sancak, "Size kimse telefon açıp dur yapmayın demedi mi?" sorusu üzerine "Hayır, hiç kimse aramadı" cevabını verdi. "Cumhurbaşkanı aramadı mı?" sorusuna ise "Yok aramadı" dedi. Sancak "Bir de ben söylemediğim bir şeyden ötürü yargılandım. Yargısız infaz" ifadelerini kullandı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap